Beograd na dlanu

Vučić nakon poplave posetio Borču i obećao kanalizaciju za godinu i po dana

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Borču i Kotež – deo Beograda pogođen u nedelju poplavom posle provale oblaka i obećao da će kanalizacija biti izgrađena za godinu i po dana.

On je rekao da će državu to koštati deset milijardi dinara, ali da Srbija sad može za kanalizaicju da izdvoji sredstva što prethodnih godina nije mogla.

Predsednik Srbije je rekao da je dao nalog da se taj problem reši i da će građani Borče, Ovče, Krnajče i Koteža imati kanalizaciju za godinu i po dana.

Vučić je rekao da u tim delovima Beograda nije problem samo kanalizacija, već i nelegalna izgradnja i zapušeni kanali zbog čega voda nema kuda da otiče, te plavi to područje.

On je obećao građanima i da će za dva dana biti očišćeno to područje u koje su se izlile fekalne vode pošto su Beograd juče zadesili jaki pljuskovi i za kratko vreme pala velika količina vode.

„Ključni razlog zašto sam došao ovde je da umirim ljude. Vredno ćemo da radimo i naši ljudi će narednih 100 sati biti ovde sa vama dok se sve ne očisti. Izvući ćemo za dva dana vodu sredićemo to sa fekalijama“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li zbog poplave ne samo u Borči nego i drugim delovima Beograda ima odgovornosti među nadležnima u javnim preduzećima i gradskoj i opštinskoj vlasti, on je rekao da ne može da bude kriv neko za elementarnu nepogodu, ali da ima zamerke na odgovorne iz „Srbija voda“ i „Beograd vode“.

„Srbija vodama i Beograd vodama ima da zamerim, ali ću sa njima posebno da razgovaram, jer nisu oštrije pristupili čišćenju kanala. Ali ne zameram radnicima“, rekao je Vučić.

On je kazao da za vodu na autoputu kroz Beograd nema kome šta da zameri je „slivnik nije mogao da primi tu količinu vode“.

Povodom nestanka struje u pojedinim delovima, on je rekao da struje nije bilo sat i 15 minuta i da su radnici taj problem brzo rešili.

On je kazao i da u Americi posle vremenskih nepogoda građani budu bez struje i mnogo duže.

„Palo je mnogo kiše pa je potopljena trafo stanica što mora da bude neko kriv“, rekao je Vučić.

On se u Borči popeo na jednu uzvišicu u privatnom dvorištu i obraćajući se gradjanima rekao da je došao da se obaveže pred celokupnom srpskom javnošću da će u Kotež, Krnjača, Ovča i Borča biti uložena ogromna ivesticija u kanalizaciji.

„Nećemo da vodimo računa samo o centru grada i ako u Trg republike može da se ulaže osam miliona evra može i ovde da se radi“, istakao je Vučić.

Meštani koji su došli da razgovaraju sa Vučićem uglanom su ukazivali na problem taj što nemaju kanalizaciju, što se ilegalno gradi i što se betoniraju odvodni kanali ili u njih baca smeće.

Okupljeni građani upućivali su kritike na račun opštinske vlasti i od predsednika Srbije tražili da rešava njihove probleme jer do optšinskih vlasti ne mogu da dođu.

U Borči su danas sa predsednikom bili i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i pojedini članovi gradskog veća, ali su se građani za rešavanje problema obraćali uglavnom Vučiću.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 04. 12. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!