Beograd na dlanu

Umesto da preuzmu odgovornost, Radojičić i Vesić izražavaju nezadovoljstvo zbog kašnjenja rekonstrukcije 27. marta?!?

Izvor: Fonet

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je sa sekretarom za investicije Lukom Petrovićem, predstavnicima izvođača i podizvođača radova na rekonstrukciji Ulice 27. marta, kao i predstavnicima nadzornog organa i izrazio nezadovoljstvo jer su rokovi za završetak radova u toj ulici probijeni.

U saopštenju se navodi da je Radojičić insistirao da od o tome svakodnevno dobija detaljne izveštaje o situaciji na terenu.

„Do kraja radnog vremena dobiću jasnu procenu o broju ljudi koji će svakodnevno izvoditi preostale radove, kao i dinamici izvođenja radova od koje će zavisiti i potrebno vreme za okončanje čitavog posla“, istakao je Radojičić.

On je naglasio da je osim dnevnih izveštaja, dogovoreno da svake nedelje dobija presek stanja o napredovanju radova, kako bi rekonstrukcija bila završena što pre.

Vesić: Kompanije koje kasne s radovima idu na „crnu listu“ Grada

Sve kompanije koje budu kasnile sa radovima u Beogradu biće stavljene na „crnu listu“ i nijedna od njih više neće dobiti posao u gradu, napisao je na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je napisao da u proteklih godinu i nešto dana postoji problem sa kompanijama koje izvode radove u Beogradu, jer ne poštuju rokove i ne vode računa o tome da remete svakodnevni život građana.

„Mi smo u Gradu veoma besni zbog toga. Protekla dva meseca tražimo svakodnevne izveštaje o tome kako napreduju radovi i očigledno je potrebno da dođe i konkurencija kako bi neke naše kompanije ili kompanije koje već rade u Beogradu shvatile da ne mogu da se ponašaju tako kako se ponašaju“, ukazao je Vesić.

On je dodao da će gradski funkcioneri od narednih dana biti uključeni u organizaciju sastanaka sa tim kompanijama.

Zamenik gradonačelnika je poručio da Grad plaća svoje obaveze tačno u dan, ali i kompanije imaju obavezu da radove urade kvalitetno, da ne kasne nijedan dan i ne otperećuju dodatno život ljudi, jer svi radovi u gradu inače na neki način remete život građana.

U Beogradu, narednih godina, radiće se nekoliko velikih infrastrukturnih projekata kao što su metro, dva tunela, dva nova mosta, unutrašnja obilaznica, što su veliki projekti i za koje postoji interesovanje velikih evropskih kompanija, najavio je on.

„Zato mi drago što velike evropske kompanije žele da dođu u Beograd, jer će to biti još jedan podsticaj izvođačima radova da shvate da moraju da rade u interesu građana, odnosno da ne smeju kasniti sa rokovima“, zaključio je Vesić.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač