Politika, beogradski glas
Beograd na dlanu

„Ulice Beograda kontrolišu kriminalci i organizovane grupe huligana, koje pogrešno nazivaju navijačima“

Beogradski glas (Beta) – Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović izjavio je da ta odbornička grupa izražava izuzetnu zabrinutost zbog dramatičnog pogoršanja javne bezbednosti u Beogradu i da deli utisak građana da ulice glavnog grada kontrolišu kriminalci i organizovane grupe huligana, koje se nekad pogrešno nazivaju „navijači“.

„Nedavni upad i iživljavanje maskiranih batinaša u jednom beogradskom noćnom klubu potvrđuje da huligani ne samo da nemaju strah od policije, već verovatno misle da imaju prećutnu podršku jednog njenog dela za reketiranje i razračunavanje sa ‘nepodobnima’. Ali to je samo jedan aspekt problema“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je ukazao da se u srpskoj prestonici samo u ovoj godini desilo 15 mafijaških ubistava, od kojih nijedno do sada nije rasvetljeno, a da je na dan kada je ubijen advokat Dragoslav Ognjanović, ministar unutrašnjih posloova i šef beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović tvrdio da je bezbednost u glavnom gradu zagarantovana i da nema opasnosti od naručenih ubistava.

„Stefanović tvrdi i da je bezbednost u zoni škola na najvišem nivou, a svi znamo dramatične razmere vršnjačkog nasilja i dilovanja droge u školskim dvorištima. Stefanović nam duguje i odgovore na pitanja zašto je sklonjen prethodni načelnik Policijske uprave Beograd, zašto je ta uprava u v.d. stanju i da li će konsultovati Skupštinu Beograda prilikom imenovanja novog načelnika“, dodao je Jovanović.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, rekao je da odbornička grupa „Saveza za Srbiju“ traži od ministra policije da u Skupštini Beograda podnese izveštaj o stanju bezbednosti u glavnom gradu a od gradonačelnika Zorana Radojičića da hitno traži sastanak sa čelnicima MUP-a, na kojem bi se razmatrale zajedničke mere za unapredjenje bezbednosti u Beogradu.

„Ukoliko se vlast ogluši o naše zahteve, biće jasno da ona ne samo da ne želi da rešava ovaj gorući problem, već da predstavlja njegov sastavni deo“, dodao je Jovanović.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač