Beograd na dlanu

„Ukidanje trolejbusa u Beogradu još jedan besmisleni potez naprednjačke vlasti“

Beogradski glas (Beta) – Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je da je najava zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će se u Beogradu ukinuti trolejbuski prevoz i zameniti elektro-busevima samo je još jedan u nizu besmislenih poteza gradske vlasti.

„Umesto da uvođenje elektro-buseva bude u funkciji sistemskog širenja prevoza na struju i da se ovaj prevoz predvidi tamo gde je zagađenje ulica najveće, aktuelna gradska vlast želi da jedan električni prevoz menja drugim, tako da ukupni efekat investicije na zagađenje bude – nula“, naveo je Jovanović.

On je rekao da je trolejbuski podsistem prevoza poslednji koji treba promeniti jer su „trolejbusi jedini podsistem javnog prevoza u kojem su sva vozila niskopodna i klimatizovana“.

„Trolejbusi funkcionišu u celom svetu i najisplativiji su vid gradskog prevoza. Autobus na struju je najmanje dva puta skuplji od trolejbusa, a kad se dodaju troškovi stanica na kojima se pune baterije, razlika poraste još nekoliko puta. To su sve razlozi zbog kojih najveći gradovi sveta još uvek ne razmatraju prelazak na ovakav vid prevoza. Očigledno je da tandem Vesić – Radojičić ‘zna’ više od svih njih zajedno“, naveo je Jovanović.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

2
Leave a Reply

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mitra Mitra Mitra MitarZoran Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Zoran
Guest
Zoran

Na Wikipediji piše da se trenutno trolejbusi koriste samo u 43 države sveta…

Mitra Mitra Mitra Mitar
Guest
Mitra Mitra Mitra Mitar

Puna su nam usta Norveške i Norvežana, kod njih nam je najbolja preporuka to što koristimo trolejbuse. Pokreću se na struju, a nemaju baterije (koje postaju najgori otpad). Eto, informacija iz prve ruke.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač