Beograd na dlanu

Skandalozno kašnjenje

Beogradski glas – Kašnjenje sa završetkom radova na saobraćajnici koju čine ulice Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana jedan je od većih skandala Grada Beograda. Kada su počeli radovi, rečeno je da će deo do Takovske (Kraljice Marije i 27. marta) biti završen do 20. avgusta, a deo do Kalemegdana do kraja godine. Radovi još nisu završeni ni u prvom delu, do Takovske, u delu od Takovske do Bulevara despota Stefana ni kolovoz još nije pušten, a deo od Bulevara despota Stefana do Kalemegdana nije ni započet.

Iako je prošle nedelje bilo izuzetno lepo vreme i idealni uslovi za rad, u 27. marta nije bilo nijednog radnika. Trotoari su posuti šljunkom, kamene ploče koje treba da pokriju šljunak stoje u paletama duž ulice. Pešaci u nekim delovima moraju do hodaju po kolovozu. U Kraljice Marije trojica radnika izuzetno sporim tempom slažu kocke na trotoaru. Tako je bilo svih ovih dana u novembru i decembru.

Pitanja za vlasti Grada Beograda su sledeća:

* Zašto već danima nema nijednog radnika koji treba da dovrše trotoar?

* Koja firma je glavni izvođač radova, a koja podizvođač?

* Kakav ugovor ima Grad sa izvođačem? Da li je predviđeno plaćanje penala zbog ovog SKANDALOZNOG kašnjenja?

* Da li sada, kad je lepo vreme, izvođači ne rade jer čekaju sneg i led pa da kažu da se radovi odlažu za proleće, kad vremenski uslovi dozvole?

* Ako u ugovoru nisu predviđeni penali za ovo SKNDALOZNO kašnjenje, da li će lice koje je odgovorno za sklapanje štetnog ugovora snositi zakonom predviđene posledice?

Aleksandar Lojpur, stanovnik Ulice kraljice Marije.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač