Beograd na dlanu

Novi protest beogradskih taksista i blokada centra grada: Krivi su im ministri iz SPS-a

Izvor: N1, Fonet

Beogradski taksisti najavili su da će i danas organizovati protest na beogradskim ulicama – okupljanje počinje u podne, a kolone taksi vozila sa četiri lokacije krenuće ka centru grada u 13 sati.

Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije je ponovio za N1 da su „glavni krivci što se zakon ne primenjuje ministri Branko Ružić i Aleksandar Antić.

„Taj zakon se sprovodi selektivno – prema taksistima se u potpunosti primenjuje, prema onima koji ga krše se ne primenjuje“, rekao je on.

Bjelić kaže da će od nedelje „umesto četiri biti osam tačaka i poptuna blokada grada“.

„Mi se građanima izvinjavamo, ali tražimo da ministri i resorna ministarstva sprovode zakon. To je jedini zahtev“, rekao je Bjelić za N1.

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vukojević je rekao FoNetu da danas očekuje još više kolega.

„I da ćemo se još više približiti samom centru grada, kako bi se jače čuo naš glas“, rekao je Vukojević.

Taksisti će se od podneva okupljati u bloku 70, Kumodraškoj kod hotela Podgorica, na parkingu kod hale Pionir i na novom Obrenovačkom putu na uglu sa Ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

U protestu učestvuju i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Pink, Luks, Beogradski vozači, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.

Kako navode, proteste organizuju zbog toga što država ne sprovodi zakon protiv „privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz“.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač