Beograd na dlanu

Nek mu je sa srećom: Počelo skidanje „Pobednika“ zbog restauracije

Beogradski glas (Beta) – Na Kalemegdanu, zbog skidanja „Pobednika“, gornji grad Beogradske tvrđave danas će biti zatvoren za posetioce do 13 časova.

Akcija skidanja simbola Beograda trajaće od 11 do 13 časova, a „Pobednik“ će zatim biti izložen na carigradskom drumu do 15 časova.

Građani će imati priliku da ceo događaj prate u direktnom prenosu na fejsbuk stranici Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda.

Nakon skidanja bronzane figure, „Pobednik“ će biti odnet u Smederevo, u atelje vajara Zorana Kuzmanovića na restauraciju.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać poziva građane da se danas fotografišu sa „Pobednikom“, jer je to, kako ističe za list Danas, možda poslednja prilika da ga vide.

„U slučaju da ‘Pobednik’ bude vraćen Beograđanima, ostaje samo da se mole i strahuju da s ‘Pobednikom’ neće biti isto kao s Trgom republike“, kaže Bastać.

Iz Inicijative Ne davimo Beograd ističu za Danas da rekonstrukcija „Pobednika“ dolazi u trenutku kada gradske vlasti ne mogu da sprovedu ni rutinsko sredjivanje ulica i trgova, a da ne izazovu ozbiljne probleme.

„Ugrađivanje u ‘poslove’, katastrofalno neznanje, nemar i loš kvalitet radova, odsustvo brige za potrebe gradjana, bahatost i bezobzirnost, sve su to razlozi zbog kojih ni najjednostavnije sređivanje ulica ne može da prođe bez dodatnih radova i popravki“, navode u Inicijativi zbog čega su zabrinuti za kvalitet rekonstrukcije „Pobednika“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!