Beograd na dlanu

Naprednjačka perjanica sa četiri diplome

Piše: Ružica Mevorah

Beogradski glas – Zvanično još nije potvrđeno da Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ ima novog direktora, ali više izvora javlja da je smenjen Željko Milković, a da na mesto generalnog direktora dolazi Dejan Krstović, dosadašnji finansijski direktor i bivši član obezbeđenja Aleksandra Vučića.

Nebojša Aleksić, predsednik Sindikata „Sloga“ u GSB-u, tvrdi da se preduzeće raspada. „Nema ko da vozi“, kaže on. „Nema majstora, nema uniformi, nema delova ni alata, prosečna plata je 350 evra, a pre Malog i Vesića vozači i majstori primali su po 600 evra, sa dodacima i do 850. Ali zato je Milković 2016. godine na reprezentaciju potrošio 35.000 evra, o čemu postoji dokumentacija. Protiv njega se vodi i krivični postupak zbog organizovanja grupe optužene za krađu goriva dok je bio direktor Pogona Novi Beograd. Iz svega se spasao tako što se učlanio u SNS.

Očito se SNS odrekao jedne svoje perjanice, a sad dovodi drugu, Krstovića (45), koga je javnost zapamtila kao predvodnika naprednjačkih momaka koji su se lane potukli s demonstrantima i novinarima dok je Vučić polagao zakletvu u Skupštini. Valjda ga je preporučila stručnost. Zna se da je sa 32 godine diplomirao na Višoj ekonomskoj školi u Peći, sa 37 završio Visoku strukovnu školu za preduzetnike u Beogradu, sa 38 završio i Fakultet za obrazovanje diplomiranih pravnika i ekonomista za rukovodeće kadrove, a sa 43 dao i master na Fakultetu za poslovne studije „Union“ u Beogradu. Ne znamo zašto nije svo to silno znanje koristio na dosadašnjoj poziciji u GSB-u, ali sigurno ga ništa neće sprečiti da se razmaše ako je zbilja osvojio jedno od najvažnijih rukovodećih mesta u gradu.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač