Beograd na dlanu

Grad Beograd rasipa novac na satelitsko praćenje GSP iako „Bus Plus“ već ima takav sistem

Beogradski glas (Beta) – Inicijativa Ne davimo Beograd optužila je dana gradske vlasti da javnom nabavkom za satelitsko praćenje vozila Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) „nastavlja sa prelivanjem novca iz budžeta grada u privatne džepove“.

„Inicijativa Ne davimo Beograd pita gradske čelnike zbog čega se raspisuje ovaj tender, kada je ove informacije navodno moguće dobiti kroz već postojeći Bus Plus sistem instaliran u svim vozilima javnog saobraćaja“, kaže se u saopštenju inicijative.

Inicijativa je navela da se na osnovu konkursne dokumentacije za javnu nabavku „Iznajmljivanja modula za eko vožnju“ očekuje praćenje svih autobusa GSP „Beograd“ tokom 24 sata dnevno. Podaci će biti arhivirani, a praćenje će biti moguće putem desktop računara, kao i mobilnih aplikacija. 

„Podsećamo da navodni sistem koji putem Bus Plusa skuplja iste podatke nije javno dostupan, niti je poznato kako i na koji način se koriste ti podaci. Takođe podsećamo da je ugovor sa kompanijom Bus Plus i dalje skriven od javnosti i aktivan, iako smo mogli da čujemo obećanja da će biti raskinut“, piše u saopštenju.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!