Beograd na dlanu

Partizan ostao bez bazena, opština Voždovac preuzela Banjicu

Beogradski glas (Beta) – Sportski centar na Banjici je posle 25 godina ponovo u vlasništvu opštine Voždovac, saopštila je danas ta beogradska opština.

„Apelacioni sud je 2016. godine potvrdio pravo korišćenja opštine Voždovac nad Sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje Vaterpolo klubu Partizan“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, opština je posle odluke suda pokrenula postupak vraćanja i krajem prošle godine, nakon dobijenog rešenja od Grada Beograda, počela proces preuzimanja sportskog centra na Banjici od Vaterpolo kluba Partizan, koji je upravljao centrom na osnovu nezakonite odluke uz ogromne dugove od oko 120 miliona dinara.

„Partizan nikad nije bio vlasnik bazena na Banjici. Opština Voždovac je prekinula trend otimanja imovine i vratila gradjanima jedini bazen u gradu Beogradu koji im je bespravno bio oduzet“, rekao je predsednik opštine Aleksandar Savić.

U „Banjicu“ nije ulagano decenijama

On je istakao da je „Banjica“ u veoma lošem stanju, da u centar nije ulagano decenijama, da temperatura vode i grajanje ne zadovoljavaju postavljene standarde.

„Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti i gasifikaciju celog centra. Izvršili smo i geološka ispitivanja i pronašli termalne vode koje će biti iskorišćenje za grejanje celog sportskog centra i vode u bazenima“, rekao je Savić.

Savić je rekao da opština želi da podrži rad Partizana i da je ponudila upravi kluba da finansira termine za treninge igrača, termine svih utakmica i termine škole vaterpola za decu.

On je istakao da veruje da će ulaganjima opštine u sportski centar na Banjici biti stvoreni bolji uslovi, ne samo za vaterpoliste Partizana, već i za sve stanovnika opštine Voždovac i Beograda, od najstarijih do najmladjih.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
axi Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
axi
Guest
axi

Ne damo bazen, Partizanov je. Zavera zgadije

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač