Srbija

Uhapšene četiri osobe iz EPS-a u Kraljevu zbog zloupotrebe službenog položaja

Beogradski glas (Beta) – Pripadici kraljevačke policije uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su koruptivnim radnjama oštetili javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) za oko dva miliona dinara, saopšteno je danas.

Uhapšeno je odgovorno lice jednog odseka EPS-a u Kraljevu D.M. (62) kao i zaposleni u EPS-u u Kraljevu Z.P. (58), G.A. (64) i D.R. (42).

Krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, podneta je i protiv M.V. (46), rukovodioca jednog sektora Tehničkog centra EPS Kraljevo, koji se već nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je M.V. podstrekavao ostale osumnjičene da tokom 2016. i 2017. godine, korišćenjem svojih službenih položaja angažuju resurse Javnog preduzeća EPS za izvodjenje radova na izgradnji niskonaponskog voda za potrebe privrednog društva „Hidroenergo Dubočica“, koje je ove radove trebalo da obavi o svom trošku.

Na taj način, kako se sumnja, osumnjičeni su privrednom društvu „Hidroenergo Dubočica“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!