Srbija

U Nišu vešeras novi protest 1 od 5 miliona

Beogradski glas (Beta) – Pokret mladih „Za Niš bez straha“ pozvao je građane Niša da učestvuju u protestu „Stop teroru – za Niš bez straha #1 od 5 miliona“ koji će biti organizovan 1. februara od 18 časova na Trgu kralja Milana.

Prema najavi Pokreta mladih gost na sutrašnjem, četvrtom protestu biće sportski komentator Milojko Pantić.

Na protestima „1 od 5 miliona“ u Nišu do sada govorili su pijanistkinja Marija Dinov, profesori Filozofskog fakulteta Tatjana Paunović i Zoran Jovanović, novinar Srdjan Škoro, penzionisani inspektor policije Nebojša Blagotić, majka četvoro dece čiji se suprug ubio zbog duga za struju Slavica Stojković i predstavnici Pokreta mladih.

Organizovanje protesta u Nišu podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana, sindikat Sloga i tridesetak profesora i asistenata niškog Univerziteta, medju kojima je najviše profesora i asistenata sa Filozofskog fakulteta.

Gradjani Niša na protestima zahtevaju ostavku ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Na spisku od devet zahteva nalaze se i zahtevi da se obustavi isključenje struje socijalno ugroženim građanima, da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih porodica i da se aerodrom „Konstantin Veliki“, Elektrodistribucija i Regionalna privredna komora vrate gradu.

Na prethodnim protestnim skupovima je takodje zatraženo da se preispitaju kriminalne radnje u niškom pogrebnom preduzeću „Gorica“ i da se smanje drastično uvećani računi za daljinsko grejanje.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!