Srbija

„Šetnja Srpske desnice na čelu sa Mišom Vacićem je manifestacija fašizma“

Beogradski glas (Beta) – Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je sudila potestnu šetnju „Naša država naša pravila“ pristalica Srpske desnice u Novom Sadu i ocenila je kao „manifestaciju fašizma“.

Grupa od 50-tak funkcionera i pristalica Srpske desnice u nedelju je u povorci otišla do kancelarije LSV-a i Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV).

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić je tom prilikom optužio NDNV da su „strani plaćenici koji napadaju Srpsku pravoslavnu crkvu i srpske svetinje“.

LSV je osudila taj protest i dodala da je Srpska desnica „profašistička rganizacija“ koja je na protestu „širila govor mržnje i uzvikivala šovinističke i fašističke parole“.

„Tom prilikom izgovorene su u javnom prostoru protivustavne parole i otvorene pretnje o zatiranju Vojvodine. Osim pretnji i uvreda nezavisnim medijima i novinarima, grupa fašista pod vođstvom Miše Vacića je skandirala antivojvođanske parole i klicala osudjenim ratnim zločincima“, naveo je u saopštenju portparol LSV-a Aleksandar Marton.

On je pozvao državu, a pre svega tužilaštvo, da reaguju i sklone „fašistički talog“ sa vojvođanskih ulica.

„Ukoliko to ne učine institucije sistema, Liga će se neposredno i u praksi pozabaviti antifašističkom aktivnošću, ako se pomenuta grupa nerealizovanih nasilnika ponovo pojavi na našim ulicama. Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći“, zaključio je Marton.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marinko Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Marinko
Guest
Marinko

Kako to LSV misli „neće proći“? Pa zar nisu upravo lagano prošli? Između ostalog i ostalih, upravo zahvaljujući lažnim zaštitnicima Vojvodine – LSV i njihovom doživotnom predsedniku Nenadu Čanku.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 04. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas