Srbija

Prve posledice državnog otimanja niškog aerodroma: Ukinuta linija sa najvećim brojem putnika

Beogradski glas (Beta) – Inicijativa „Ne damo niški aerodom“ je povodom ukidanja avio linije Niš-Malme od niškog aerodroma zatražila da obavesti javnost o uzrocima gašenja te linije na kojoj leti mađarski „Viz er“, a koja ima najveći broj putnika.

„Od Vlade Republike Srbije i Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtevamo da pod hitno prekinu sve negativne radnje u odnosu na niški aerodrom, predstave planove razvoja aerodroma i iznos sredstava koji je predvidjen u budžetu Srbije za ovu i narednu godinu, a koji je obećan prilikom otimanja aerodroma od lokalne samouprave“, navedeno je u saopštenju.

„Viz er“ je i zvanično potvrdio da od 7. januara naredne godine ukida letove Niš-Malme.

U „Viz eru“ su kazali da će putnicima pogodjenim ukidanjem linije ponuditi neku alternativnu liniju, celokupan povraćaj cene karte ili povraćaj od 120 odsto u vidu kredita za rezervacije karata.

„Kao što je uobičajena praksa u vaduhopolovnoj industriji, ‘Viz er’ stalno prati učinak svojih avio-linija kako bi najpopularnije destinacije bile dostupne po najnižim cenama karata. Blagovremeno ćemo objaviti sve novosti vezane za moguće nove linije“, istakli su u „Viz eru“.

Linija Niš-Malme uspostavljena je sredinom 2015. godine i godišnje je na njoj letelo oko 32.000 putnika.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas