Srbija

Odbačena krivična prijava za pogibiju pešaka protiv pokrajinskog sekretara

Izvor: 021.rs

Odbačena je krivična prijava protiv pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša, osumnjičenog da je krajem decembra 2017. godine u Bikovu učestvovao u udesu u kojem je poginuo 69-ogodišnji pešak, prenosi portal 021.

Njilaš je 28. decembra 2017. godine vozio službenu „škodu superb“ i na ulazu u Bikovo je udario pešaka, koji je poginuo na licu mesta.

Njilaš nije imao alkohola u krvi. Krivičnu prijavu protiv njega podnela je policija, a njom se teretio za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je kazna od jedne do osam godina zatvora. Krivična prijava je odbačena 4. jula prošle godine, jer nisu postojali osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, kažu za 021 u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pre godinu dana je poručio da će Njilaš biti smenjen, ukoliko se ustanovi njegova odgovornost.

Savez vojvođanskih Mađara, čiji je Njilaš član Predsedništva, nakon nesreće je izrazio saosećanje sa porodicom poginulog i poručio da „očekuje rasvetljavanje okolnosti nesreće“. Takođe, naglasili su da je važno to što „Njilaš nije pio alkohol, jer je svom vozaču, zbog obavljanja njegovih ličnih obaveza, dao slobodan dan“.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač