Politika beogradski glas
Srbija

Niš ostaje bez aerodroma zbog interesa jedne privatne kompanije?

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je u Nišu da postoje razlozi za sumnju da zbog interesa jedne privatne kompanije Niš ostaje bez aerodroma.

Janković je na tribini koju je organizovao PSG objasnio da su putnici iz Beograda počeli da lete sa niškog aerodroma jer su kompanije s niskim cenama karata „proterane“ sa beogradskog aerodroma onda kada je kompanija Etihad preuzela vlasništvo nad Er Srbijom.

„Etihadu ne odgovara takva konkurencija, ali pitanje je da li je nama kao državi bitno šta odgovara Etihadu ili šta odgovara državi“, kazao je Janković.

On je rekao da građanima odgovaraju jeftine karte i ako neko pokušava da sačuva nečiji ekstra profit tako što će da gasi niški aerodrom ili mu nameće uslove koji odgovaraju nekoj avio kompaniji, „onda je to zločin“.

Janković je rekao da vlast Srbiju „puno košta“ i da oni koji žele da je smene „nemaju više pravo na grešku“.

„Svaki dan tonemo sve dublje i svaki dan neko od nas to plaća životom, imovinom, sigurnošću, zdravljem. Ova vlast opstaje na problemima, obesmislila je i državu i institucije, a vodi računa pre svega o svojim skrivenim interesima“, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, unutar opozicije postoje razlike, odnosno Pokret slobodnih građana ima drugačiju viziju Srbije od Saveza za Srbiju, ali da cela opozicija deli zajedničku svest da je vlast u Srbiji „pogubna za sve“.

„Mi smo za evropsku, demokratsku, građansku, modernu i decentralizovanu Srbiju, dok je drugi deo opozicije konzervativniji. Te dve opozicione linije će se u jednom momentu susresti, odnosno naći način da sarađuju kako bi smenile ovu nakaradnu vlast“, rekao je Janković.

Tribini Pokreta slobodnih građana Srbije prisustvovali su predstavnici nekoliko opozicionih stranaka poput Demokratske i Socijaldemokratske stranke, ali i nekoliko članova Srpske napredne stranke.

Janković se obratio prisutnim članovima SNS-a i ocenio da su došli da vide „šta ta strašna opozicija govori i radi“, što je izazvalo aplauz u sali.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x