Srbija

Lapsus koji to u stvari nije: Čačak je centar za odliv mozgova, prvo u Beograd a onda u Evropu i svet

Beogradski glas (Beta) – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izvinio se zbog lapususa koji je rekao prilikom osnivanja Startap centra u tom gradu kada je izjavio da je taj centar „veliki korak za odliv mozgova iz Čačka za početak u Beograd, a kasnije naravno i diljem Evrope i sveta“.

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare uputio izvinjenje najpre mladim ljudima ističući da „ko radi taj i greši“.

„Izvinjenje svima koji su se osetili povredjenima, prvenstveno mladima, ako su to pogrešno protumačili. Ljudski je priznati grešku, onaj ko radi, ima pravo i na grešku, a oni koji ništa ne rade ne mogu ni pogrešiti“ rekao je Todorović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke.

On je istako da je hteo da kaže da će osnivanje Startap centra u Čačku, u okviru Naučno tehnološkog parka, omogućiti mladim, obrazovanim ljudima da ostanu u Čačku i da ne odlaze ni u Beograd ni van zemlje.

Todorović je lapsus izgovorio prilikom otvaranja Startap centra, 20. septembra u Čačku, u ; prisustvu ministra bez portfelja Nenada Popovića.

Nakon što je lokalni portal Ozonpress objavio njegov lapusus, on je, prema pisanju tog portala, postao hit na društvenim mrežama.

Predsednik Dveri i republički poslanik Boško Obradović zatražio je ostavku gradonačelnika Čačka zbog izjave koju je ocenio kao „skandaloznu“ kojom je, kako je naveo, direktno podržao odlazak mladih i viokoobrazovanoh ljudi iz Čačka u Beograd i inostranstvo.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše Obradovićev zahtev, Todorović je rekao da neće podneti ostavku zbog lapsusa koji je napravio.

„Ko radi taj i greši. Boško Obradović se verovatno ničim drugim ne bavi u životu, osim politikom i to mu je glavni fokus. Ja bih sigurno podneo ostavku da sam kao Obradović osvojio dva odsto glasova na lokalnim izborima u Beogradu i to sa koalicijom, da sam na predsedničkim izborima osvojio dva odsto glasova i bio peti u svom gradu i da me u rodnom selu niko nije glasao, čak ni rodbina“, rekao je Todorović.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas