Srbija

„Kukasti krstovi nikom ne smetaju jer su na vlasti preobučeni radikali“

Beogradski glas (Beta) – Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovala je aktuelnu vlast, jer ni posle desetak dana nisu uklonjeni kukasti krstovi koji su nedavno osvanuli na dečijem igralištu u centru Novog Bečeja.

„Predstavnici lokalne samouprave izgleda u tome ne vide nikakav problem, s obzirom na to da se ni posle desetak dana nisu potrudili da ih uklone, iako je to jedna od najprometnijih lokacija na putu do Doma zdravlja“, naveo je LSV u saopštenju.

LSV je upitao „na koliko dečijih igrališta treba da osvanu kukasti krstovi, pa da predstavnici države Srbije prihvate činjenicu da se od eskalacije fašizma, podgrevane Šešeljevim ispadima, moraju jasno i glasno ograditi“.

Član Predsedništva LSV i nekadašnji gradonačelnik Novog Bečeja Saša Šućurović rekao je da ga ne čudi što nema odgovarajuće reakcije na iscrtane fašističke simbole.

„Država danima propušta priliku da, osim proceduralnih, navede i suštinske razloge za neodržavanje fašističkog skupa u Hrtkovcima, koji je najavila Srpska radikalna stranka. Ako je poznato da većinu opštinskih i državnih rukovodilaca čine bivši radikali koji su prešli u Srpsku naprednu stranku, logično je da im onda ni kukasti krstovi u Novom Bečeju, ni fašistički skup u Hrtkovcima ne smetaju“, naveo je Šućurović u saopštenju.

On je dodao da se u manjim sredinama dobro zna ko je od sadašnjih „preobučenih radikala“ bio na prvom skupu devedesetih u Hrtkovcima i dodao da je od tih ljudi „u novom stranačkom dresu Srpske napredne stranke“ sada nelogično očekivati da drastično promene svoja gledišta i političke stavove.

„Prilika da se pokaže da država ne toleriše fašističke ispade bar u poslednjih nekoliko nedelja bilo je napretek. To je taj vid licemerja koji na mala vrata popušta fašistima i hoće u Evropsku uniju, ali da oni kažu Evropi kakvi treba da budu EU standardi“, ocenio je Šućurović.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Novosadski deran Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Novosadski deran
Guest
Novosadski deran

LSV=lažna opozicija.Zašto ne istupite iz vlasti u Novom Sadu sa „preobučenim radikalima“?

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 05. 12. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas