Srbija

Ja vama glasić vi meni supspecijalizaciju

Piše: Irena Milošević

Beogradski glas – Doktor Aleksandar Radojević, lider GG „Za napredniji Čačak – dr Aleksandar Radojević“, najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv svih onih koji su, kako je rekao, učesnici potencijalno koruptivnog dela koje se odnosi na prelazak doktorke Tanje Stovrag iz ove političke grupacije u redove Srpske napredne stranke. Ovaj prelazak „plaćen“ je supspecijalizacijom iz gastroenterologije za doktorku Stovrag, što je i sama priznala i time šokirala čačansku javnost. Iako je u Srbiji javna tajna da se ovakve stvari dešavaju, ovo je bilo jedno od retkih javnih priznanja, poput: „Da, dobila sam ono što sam tražila i zato sam sada njihov član.“

Iako je dr Stovrag nakon ovog događaja izjavila da je ne grize savest i da može mirno da spava, njen nekadašnji politički partner i kolega dr Radojević poručio je da će njegova politička grupacija, kao opozicija i predstavnici građana, voditi borbu za svako „zrnce istine“.

Lider GG „Za napredniji Čačak – Aleksandar Radojević“, dr Radojević, rekao je da će podneti krivične prijave protiv svih onih koji su umešani u političku korupciju u Čačku, kako je naveo, od dr Stovrag pa do odgovornih u čačanskoj bolnici. Radojević je javnosti pokazao rešenje Ministarstva zdravlja kojim se odobrava supspecijalizacija iz gastroenterologije, ali je mesto gde bi trebalo da stoji ime i prezime doktora blanko, a rešenje nije potpisao ministar Lončar. Bez obzira na to, u čačanskoj bolnici odlučeno je da baš doktorki Stovrag pripadne ova uža specijalizacija. „Bez potpisa ministra neko je odobrio supspecijalizaciju. Zbog toga podnosimo krivične prijave, pa ćemo videti da li se ova država zalaže za poštovanje zakona, za nultu toleranciju u zdravstvu ili će neki članovi Srpske napredne stranke moći da uđu u potencijalnu koruptivnu misiju od 15.000, 20.000 evra po slobodnoj proceni, jer toliko košta jedna supspecijalizacija koja bi trebalo da traje godinu dana“, rekao je Radojević, koji je još ranije ocenio da je dr Stovrag trgovala narodnom voljom i preko moćne stranke dobila ono što joj je trebalo.

Da podsetimo, dr Stovrag dala je kvorum za rad vladajućoj većini na jednoj od sednica Skupštine grada, nakon čega je i javno priznala da je iz opozicije prešla u odborničku grupu SNS, kako bi dobila supspecijalizaciju. I sama se u svojoj izjavi za medije koristila izrazima „trgovina“, „neobičan transfer“. „Iskreno rečeno, za sebe ništa specijalno nisam uzela što nije zasluženo, što je godinama čekano i to je jedina trgovina koja će biti meni od koristi, ali i građanima. Neobičan transfer, ali ako je neko prepoznao da to treba gradu, ja ću mu dati podršku u svakom slučaju. Pošto je to SNS prepoznao, ja ću mu dati podršku. Jedina sam na taj način prešla, ali vreme će pokazati sve šta je bilo i kako je bilo“, priznala je odbornica Stovrag.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju Beogradskog glasa!

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas