Politika beogradski glas
Srbija

„Izbori u Kuli, Kladovu i Doljevcu su nezakoniti, u pitanju je totalna anarhija, igranje narodnim parama i zloupotreba državnih institucija“

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović ocenio je da su samo lokalni izbori u Lučanima koji su raspisani za 16. decembar regularni, dok su izbori u opštinama Kula, Doljevac i Kladovo „veštački izazvani“ i „nezakoniti“.

„To samo govori da Srpska napredna stranka (SNS) želi da skrene pažnju sa lokalnih izbora u Lučanima gde posle četiri godine nemaju nikakve rezultate svoje vlasti i gde Savez za Srbiju kao najveća opoziciona grupacija prvi put izlazi na izbore“, rekao je Obradović na konferenciji za novianre u Čačku.

On je dodao da lokalni izbori u Kuli, Doljevcu i Kladovu nemaju nikakvo opravdanje, jer tamo SNS ima apsolutnu vlast i u tim opštinama nema nikakve krize vlasti.

„Lokalni izbori u tim opštinama su apsolutno veštački izazvani i očito je da je u pitanju novi rijaliti šou (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića koji će iz ‘Zadruge’ i ‘Parova’ da se preseli u Kulu, Doljevac i Kladovo. U tim opštinama nema uslova za fer i poštene izbore, jer tamo nema lokalnih medija i cilj je vladajućeg režima da se ovim veštačkim i protivzakonitim izazivanjem lokalnih izbora skrene pažnja sa lokalnih izbora u Lučanima, gde režim ne stoji baš tako dobro, kako bi oni želeli“, rekao je Obradović.

On je istakao da se ne zna ni kako je došlo do raspisivanja izbora u opštinama Kula, Kladovo i Doljevac, da li su predsednici tih opština podneli ostavke, da li su raspuštene lokalne skupštine, da li je Vlada Srbije uvela prinudne organe ili je po Obradovićevoj oceni „u pitanju totalna anarhija, igranje narodnim parama, zloupotreba državnih institucija“.

Obradović je istakao da će Predsedništvo Saveza za Srbiju na današnjoj sednici koja će biti održana u Guči zauzeti stav o lokalnim izborima u Kuli, Doljevcu i Kladovu.

On je još rekao da se Savez za Srbiju maksimalno priprema za nastupajuće „jedine redovne, zakonite“ lokalne izbore u Lučanima, da su otvorene tri kancelarije Saveza – u Kotraži, Lučanima i Guči, odražana dva predstavljanja programske platforme Saveza i najavio da će večaras u 19 časova biti održana prva predizborna konvencija u Guči Saveza za Srbiju uz prisustvo svih lidera.

Obradović je ocenio da se u Lučanima „nastavlja tortura SNS“.

„Nastavlja se tortura aktivista SNS u Lučanima, koji su došli iz Vršca, Pančeva Novog Sada i smešteni su u hoteu Park u Ivanjici i svakoga dana obilaze domaćinstva po opštini Lučani nudeći ili zaposlenje za mlade u tim domaćinstvima, ili besplatne vikende u Novom Sadu za penzionere ili besplatne zdravstvene preglede, što je direktan pritisak na birače“, rekao je Obradović.

On je dodao da će od danas i Savez za Srbiju biti prisutan na dnevnom nivou u opštini Lučani i pozvao sve gradjane Lučana da im prijave ako trpe bilo kakvo maltretiranje od aktivista SNS.

„Sprema se uzavrela atmosfera u Lučanima jer vladajući režim posle četiri godine nema sa čim da izađe pred građane Lučana. Nema onih 2.000 radnih mesta koje je obećala Socijalistička partija Srbije zajedno sa SNS, nema rešavanja infrastrukturnih problema, a ima konstantnog daljeg odseljavanja mladih, obrazovanih i čitavih porodica iz Lučana, tako da je za ovih četiri godine još 2.000 ljudi otišlo iz opštine Lučani“, rekao je Obradović.

On je ocenio da su sva predizborna obećenja SNS bila „najobičnija laž“ i da su četiri godine „protraćene“ izmedju sukoba političara SNS iz varošica Lučani i Guče koje pripadaju opštini Lučani.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 03. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas