Srbija

DJB: Kada će semafori u Zrenjaninu biti ispravni?

Beogradski glas (Beta) – Iz Gradskog odbora Dosta je bilo (DJB) u Zrenjaninu ukazali su na probleme nastale zbog toga što semafori u tom gradu ne rade dobro i upitali nadležne ko je kriv za takvu situaciju.

Član Gradskog odbora DJB Lazar Sekulić ukazao je da svetlosne signalizacije ili nema na nekim raskrsnicama ili je ona potpuno neuskladjena i da takva situacija, pogotovo u saobraćajnim špicevima, dovodi do stvaranja nepotrebnih gužvi, a s druge strane, poseban je problem na pešačkim prelazima.

Sekulić je naveo i da osim što neusklađena i pokvarena svetlosna signalizacija zbunjuje i vozače i bicikliste i pešake treba naglasiti da takvo stanje sa semaforima u gradu i te kako utiče na bezbednost u saobraćaju.

„Kao razlog ovakvog stanja svetlosne signalizacije u gradu nadležni navode to što je sa preduzećem koje je održavalo semafore istekao ugovor, a novi nije sklopljen. Pokret DJB pita nadležne ko je kriv za nastalu situaciju i kako je moguće da ugovor o održavanju svetlosne signalizacije, koja direktno utiče na bezbednost u saobraćaju, ne bude potpisan pre isteka starog?“, naveo je Sekulić.

Upitao je da li će odgovorni zbog tog propusta biti kažnjeni i do kada će se takvi i slični propusti tolerisati samo zato što su oni koji sede na pozicijama na kojima su, pripadnici iste ili stranke sa kojom imaju koalicioni dogovor.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač