Srbija

Bus plus izazvao haos u Kragujevcu: EKG čeka stotine građana

Beogradski glas (Beta) – Ogromne gužve u šalter sali Agencije za saobraćaj u Kragujevcu prisutne su još od početka meseca, kada je u tom gradu počeo da se primenjuje novi, elektronski, sistem naplate karata u gradskom prevozu, prenosi televizija N1.

Kako N1 navodi Agencija za saobraćaj u Kragujevcu jedino je uplatno mesto u centru grada na kome građani mogu da zamene kartice za prevoz čime bi ih vožnja i dalje koštala 70 dinara, jer u suprotnom bi putnici morali da kupe kartu kod vozača, po ceni od 150 dinara.

„Totalno je nepotrebno potrošeno 50 miliona dinara, na ugradnju tih Bus plus sistema. Pedeset konduktera je ostalo bez posla u Kragujevcu. Stvaraju se nenormalne gužve, jer je GAS obećala 80 prodajnih mesta za kartice“, rekao je za N1 službenik Ognjen Savić.

Načelnik saobraćaja obećava da će novi sistem u potpunosti biti implementiran do kraja maja, a kartice je, kaže, već moguće kupiti i na 50 kioska.

„Ne bih ja to nazvao busplusom. To je sasvim novi brend E-KG. To je naša kartica za gradski prevoz. Jesu, jesu veliki redovi. To se može videti. Mnoge društvene mreže su to objavile. Radnicima se ništa ne duguje. Plate su redovne, u Gradskoj agenciji za saobraćaj“, rekao je za N1 načelnik sektora saobraćaja i komercijale u GAS Aleksandar Popović i dodao da su svi kondukteri još u sistemu i da niko od njih nije dobio otkaz.

Kragujevačka opozicija upitala je lokalnu vlast zašto se uvodi sistem koji su njihove kolege u Beogradu svojevremeno nazivale „pljačkom građana“ i to rade sa istom firmom koja je posao razvila i u prestonici, kao i upitali šta je tačno plaćeno 50 miliona dinara.

„Ovaj kragujevački busplus uvodi se u momentu kada su stajališta u prigradskim naseljima devastirana ili uopšte i ne postoje. Nekada su naprednjaci bili protiv beogradskog, a evo sada smo svedoci da uvode kragujevački busplus“, rekla je predsednica Narodne stranke u Kragujevcu Gordana Šošić.

Član gradskog veća za komunalnu delatnost Vladimir Maksimović, jedini ovlašteni da govori na ovu temu, trenutno nije u Srbiji, pa nije mogao da odgovori na pitanja.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač