Srbija

Beogradu nacionalni stadion, a putevi u Vojvodini se raspadaju

Beogradski glas (Beta) – Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da izgradnja Fruškogorskog koridora neće početi ni u 2019. godini, iako su predstavnici aktuelne vlasti još 2017. godine najavljivali završenu eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za ovaj projekat.

LSV je u saopštenju naveo da je nedopustivo smanjenje od 20 odsto za sredstava namenjena kapitalnim projektima u budžetu Srbije za sledeću godinu, odnosno za saobraćajnicu prvog „b“ reda od Novog Sada do Rume, za koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo 40 miliona dinara ili oko 340.000 evra.

Kako je navedeno u saopštenju, iz ovih brojki se vidi da su sredstva opredeljena samo za izradu projektno – tehničke dokumentacije, dok nastavak radova na izgradnji pomenute deonice tek treba da „sačeka svoj red“.

Dodaje se da treba da se sačeka završetak projektno – tehničke dokumentacije, definisanje investicione vrednosti izgradnje deonice, rešavanje imovinskih odnosa, kao i izrada geološko-istražnih radova.

LSV je navela da su ponovo obmanuti gradjani Vojvodine i opštine Irig kroz koju prolazi put kojim dnevno prodje oko 12.000 vozila, jer povezuje Srbiju sa susednom Bosnom i Hercegovinom, preko Šapca i Loznice.

„Poredjenja radi, najavljena je izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu, procenjene vrednosti oko 250 miliona evra, što ukazuje da su stadioni u glavnom gradu veći prioritet od puteva u Vojvodini“, piše u saopštenju koje je potpisala narodna poslanica LSV Olena Papuga.

Dodala je da i ostala putna mreža u Vojvodini, koja pripada kategorijama nižeg reda, u budžetu Srbije ne postoji.

„To ukazuje da će se ionako loše stanje puteva dodatno pogoršati. LSV je uložila amandman na Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu kojim se traži povećanje sredstava, kako bi se radovi konačno pomerili sa nivoa praznih obećanja“, rekla je Papuga.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 04. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas