Politika beogradski glas
Srbija

„Nekada se u Beogradu planiralo kako osvojiti Bosnu i istrebiti Bošnjake, a danas gradimo autoput ka Sarajevu“

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin ocenio je danas da su poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj i dogovor o izgradnji autoputeva istorijski dobre, jer vraćaju nadu ljudima za život na Balkanu.

Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao da je izgradnja puteva koji će povezivati velike privredne i političke centre od velike važnosti za Sandžak.

„Nekada se u Beogradu planiralo kako osvojiti Bosnu, kako istrebiti Bošnjake, a danas, uz posredovanje naše zajedničke prijateljske zemlje Turske, govorimo o izgradnji autoputeva i približavanju Beograda i Sarajeva“, rekao je Ugljanin.

Prema njegovim rečima, izgradnja puteva biće od velike koristi za nerazvijene opštine u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Ugljanin je rekao da će ovogodišnji program obeležavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave početi u petak, 11. maja, podizanjem zastave i otvaranjem biblioteke u Rožajama, kao i svečanom sednicom BNV u Crnoj Gori, kojem će prisustvovati i funkcioneri ovog nacionalnog organa u Srbiji.

Osim u Rožajama proslava ovog bošnjačkog nacionalnog praznika nastavlja se kasnije toga dana u Novom Pazaru, Bijelom Polju i u ostalim opštinama srpskog i crnogorskog dela Sandžaka.

Ugljanin je rekao da je ovo prvi put od osamostaljenja Crne Gore da program obeležavanja bošnjačkog nacionalnog praznika početi van Novog Pazara.

„Ovo je prvi put da zajedno počnemo program proslave u Rožajama. Podsetiću da je do osamostaljenja Crne Gore BNV bio zajednički organ, koji je činilo 50 odsto nas iz srpskog dela Sandžaka i 50 odsto njih iz crnogorskog dela“, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je govorio i o predstojećim aktivnostima tog nacionalnog organa do kraja ovog, ali i o dešavanjima tokom prethodnog meseca.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 05. 12. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas