Srbija

„Ne damo niški aerodrom“: Naš protest je veći od vlasti i opozicije

Beogradski glas (Beta) – Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ najavila je danas da će na dan održavanja sednice Skupštine grada Niša na kojoj će odbornici odlučivati o budućnosti niškog aerodroma organizovati skup pod nazivom „Građanski protest – veći od vlasti, veći od opozicije“.

U saopštenju Inicijativa je istakla da ne učestvuje u organizaciji protesta u Nišu koji je u medijima najavila opozicija.

„Uz uvažavanje prava opozicije da održi svoj protest, naša Inicijativa ne želi da se naporan rad stotine volontera i građana i javnosti u Srbiji na otkrivanju istine oko aerodroma iskoristi zadobijanje političkih poena bilo koje stranke“, naveli su predstavnici Inicijative „Ne damo niški aerodrom“.

Inicijativa, dodaje se u saopštenju, ima veliku obavezu da ne izneveri jedan od najznačajnijih rezultata dosadašnjih protesta – ujedinjenje Nišlija bez obzira na političko opredeljenje ili pak opredeljenje da ne budusimpatizeri niti jedne stranke.

„Pozivamo građane Niša na jedinstvo. Odbrana aerodroma je odbrana našeg prava na ravnopravnost, na dostojanstvo, na život dostojan čoveka“, istaknuto je u saopštenju uz napomenu da suna gradjanski protest dobrodošli su svi članovi i simpatizeri političkih stranaka u Nišu,ali bez stranačkih obeležja.

Predstavnici Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ podstetili su da još nije određen datum održavanja sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o sudbini aerodroma i da će gradjane blagovremeno obavestiti o protestu kada sednica bude zakazana.

Opozicione političke organizacije u Nišu – Demokratska stranka, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Socijaldemokratska stranka, pozvale su juče na protest protiv najavljene predaje vlasništva nad aerodromom Vladi Srbije.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 05. 12. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas