Politika, beogradski glas
Politika

Zaustaviti eroziju Srbije

Beogradski glas – Posle teškog perioda nakon beogradskih izbora pokret „Dosta je bilo“ se konsolidovao i sa novom energijom priprema novu strategiju za vruću političku jesen, poručio je na vanrednoj skupštini u hotelu „Zira“ predsednik DJB Branislav Mihajlović.

Brend, ideja, program i principi DJB ostali su isti kao pre dve godine, organizacija je ponosna na njih i od njih neće odustati. Organizaciono i strateški politička organizacija sazreva, menja se i priprema za jesenje izazove.

Uz očuvanje programskih načela i unapređenje imidža „Dosta je bilo“ u javnosti, cilj je da DJB ojača, ostane parlamentarna stranka i pronađe način da uprkos medijskom mraku dopre do birača i uz pomoć njihovih glasova zauvek promeni Srbiju i od nje napravi zemlju u kojoj se lepo i rado živi.

„Trčimo maraton. Znamo da taj put neće biti lak, ali apsolutno sam siguran da je ostvariv i moguć. DJB raspolaže resursima koji to omogućuju, a to su pre svega dobri, kvalitetni i ostvareni ljudi, naš jedinstveni program, u kome se može prepoznati svaki građanin Srbije, naša jaka organizacija i resursi stvoreni u prethodnom četvorogodišnjem periodu. Veliki broj građana je napustio Srbiju. Pretvaramo se u koloniju jeftine radne snage. Na nama je velika odgovornost da pronađemo način da to zaustavimo“, rekao je Mihajlović.

„Dok drugi samo čuvaju glasače, mi smo sačuvali glas naših građana. Sačuvali smo njihovo poverenje i principe za koje su glasali“, istakao je potpredsednik DJB Aleksandar Bujić.

„’Dosta je bilo’ je izazvao tektonske promene na našoj političkoj sceni. Više ništa nije isto i nikad više neće biti isto. Nametnuli smo teme od kojih su do tada svi bežali. ’Partokratija’, ’partijski parazitski sistem’, ’potpuna transparentnost’, ’godina prekretnice’ – sve su to brendovi ’Dosta je bilo’ koje sada drugi imitiraju. Ta imitacija je najveći kompliment za sav naš minuli rad“, ocenila je zamenica predsednika i narodna poslanica Branka Stamenković.

Potpredsednik DJB Ratko Jankov smatra da su sva previranja kroz koje je pokret prošao posledica njegovog sazrevanja.

„Početne ideje DJB su očigledno odlične. To znači da nam predstoji važan posao da animiramo ljude da uđu u politiku i pomognu da svi zajedno realizujemo ideje DJB iz 2014. godine“, rekao je Jankov.

Potpredsednica Ana Stevanović uporedila je istoriju i nedavna dešavanja u „Dosta je bilo“ sa španskom strankom „Siudadanos“, koja je po programu i sastavu članova veoma slična DJB i postoji 12 godina.

„Španci su mi kazali da uvek odlaze oni koji se umore, koji svoje krajnje lične, sebične ambicije ne uspeju da ostvare u organizaciji, pa onda započnu s klevetama, neistinama i trovanjem. Kada sami odluče da odu, imaju tu sebičnu potrebu da i druge povedu sa sobom, ne bi li time sakrili sopstveno odustajanje i otkrivanje njihovih pravih motiva. Oni najposvećeniji, najstrpljiviji, najhrabriji uvek ostanu. Uvek ostanu oni koji veruju u viziju koja je veća od njih samih, koji nemaju potrebu da se ostvare kroz politički život pošto su već ostvareni na drugim poljima“, navela je Stevanovićeva.

Na vanrednoj skupštini DJB u beogradskom hotelu „Zira“ izabrani su članovi Statutarne komisije, kao i članovi Nadzornog odbora. Novo rukovodstvo DJB predstavilo je finansijski izveštaj za 2017. i finansijski plan za 2018. Preko leta neće biti odmora. Stranka priprema novu političku strategiju koju će usvojiti na narednoj skupštini, koja će se održati na jesen.

Bivše predsedništvo DJB predvođeno Sašom Radulovićem preuzelo je odgovornost i podnelo ostavke, ali i ostalo u DJB, podržalo novo predsedništvo i nastavilo borbu. Novo rukovodstvo, izabrano u aprilu, poručilo je da će uprkos udarcima i napadima koji se očekuju, „Dosta je bilo“ u budućnosti i dalje biti dosledan borac protiv partijske države i korupcije koja izjeda tkivo ove zemlje. 

 

Poštovani čitaoci, novi broj Beogradskog glasa je na kioscima!

Politika

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 24. 10. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas