Politika beogradski glas
Politika

„Zamrznuti konflikt jedino rešenje za Kosovo“

Politika

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je „stanje zamrznutog konflikta“ jedino „mirotvorno rešenje“ za kosovski problem.

Jovanvić smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenom da „zamrznuti konflikt“ kao „rešenje“ ima ratnohuškački karakter, „priprema građane da prihvate odluku o odricanju od Kosova, kao alternativu ratu“.

„Onaj ko odbacuje ideju zamrznutog konflikta, kao što to energično čini predsednik Vučić, unapred se odriče mogućnosti da se kosovski problem reši pravednim, dugoročno održivim kompromisom koji u današnjim okolnostima nije moguć“, ocenio je Jovanović u pisanoj izjavi.

On smatra da Vučić „manipuliše zastrašivanjem ratom“, da bi domaćoj javnosti opravdao prihvatanje ubrzanog rešenja za Kosovo i Metohiju „po nalogu Zapada“.

„Upravo bi ishitreno rešenje i priznavanje secesije Kosova, uvelo Srbiju i područje celog regiona u period destabilizacije koji je u prošlosti najčešće eskalirao do oružanih sukoba“, dok su, poručio je Jovanović,  „zamrznuti konflikt u postojećim okolnostima i stalni dijalog jedino mirotvorno rešenje“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas