Politika beogradski glas
Politika

Vulin je video Acu: Zbog saborca i vrhovnog komandanta Vučića odložio sam štrajk glađu

Beogradski glas (Beta) – Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je prihvatio sugestiju svog „saborca i vrhovnog komandanta“ Aleksandra Vučića da odloži planirani štrajk glađu, dok takav štrajk eventualno ne otpočnu predstavnici opozicije.

„Poslušaću to. Ne lako i ne sa entuzijazmom“, rekao je Vulin na konferenciji za novinare u Palati Srbija i dodao da se on ne slaže uvek sa Vučićem ali da veruje u njegove procene, jer u to veruje i Srbija. 

On je rekao da su, kako se izrazio, predstavnici „novog DOS-a“, odnosno Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, nameravali da upadne u Skupštinu Srbije i lokalne samouprave i blokiraju ih, započnu štrajk glađu i tako iznude ono što žele.

„Tako su hteli da prikažu i Aleksandra Vučića kao nekoga ko ne brine o tuđim životima. Ja sam uvek spreman za borbu, a smatram i da je najbolje da se održe izbori“, rekao je Vulin.

Na pitanje zbog čega nisu reagovale nadležne državne institucije, ako već smatra da je država ugrožena, Vulin je rekao da bi u svakoj zemlji institucije reagovale i na upad u Radio-televiziju Srbije, a da se to ovde nije dogodilo. 

Odgovarajući na pitanje ko je taj ko može da izvrši državni udar, Vulin je rekao da je to svako ko pokuša da sruši legitimno izabranu vlast.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 03. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas