Politika

Vučićeva poseta poplavljenim područjima kao reklama za margarin – u sve se meša

Izvor: N1

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je poplavljena područja u Lučanima, a probleme meštana rešavao je za „tili čas“. Direktoru „Srbijavoda“ Goranu Puzoviću poručio da se jednom zauvek završi bedem sa desne strane reke Bjelice, aludirajući na pojedince koje su meštani okrivili da su krivi za poplavu. Najavio je da će se za dva meseca vratiti.

Predsednik Srbije obećao je meštanima u okolini Lučana, koji su poplavljeni protekle nedelje, da će država da im obezbedi kuće u područjima koja su zaštićena. Kaže da takvih kuća ima između 30 i 40 i da će domove dobiti proporcionalno onima koje im je poplava oštetila.

„Ljudi koji hoće da idu na drugo mesto… Imaš li Doloviću placeva?… Nađite placeve. Gde je Marko? … Uradite projekat i u roku od šest meseci da sve bude gotovo za ove ljude“, delio je predsednik zaduženja nadležnima i direktorima institucija, čiji rad uopšte nije u njegovoj nadležnosti.

On se sreo i sa Milojkom Aleksićem, kojeg su neki meštani optužili da je kriv za poplave.

– Ja sam Milojko Aleksić iz Dljina. Mene su optužili da sam kriv za ove poplave, a nikada me niko nije zvao – prišao je Milojko Vučiću.

– Sve sam Milojko čuo.

– Evo izvolite i pročitajte.

– Sve sam čuo.

– Pa, kako ste čuli, a nećete da pročitate?

– Neću da čitam jer sam već upoznat.

– Pa, da ste upoznati ne bi do ovoga došlo.

– Već su mi moji rekli da niste vi krivi nego neki iz opštine.

Milojko Aleksić za N1 je rekao da je bio previše tolerantan prema opštini koja mu ni posle pet godina nije platila ni dinar.

„Reč je o mojoj parceli koju su još 2014. godine nasuli. Nisam im uzeo niti jedne pare, niti im branio. Koliki im je trebao bedem, toliko su i nasuli. Pre dve godine su stavili bedem. Ali, nisu mi ništa platili. Što bih ja bio budala, da me oni tri puta varaju“, pitao je Aleksić.

Vučić je obišao poplavljenu pekaru Maksimil, porodice Matijević. Za njihovog sina Miloša, koji radi treću smenu i ide redovno u školu, imao je poruku da škola mora da se završi.

„Video sam Miloša koji vredno radi, da se bori i da mu je teško zbog oca i majke, jer su mu roditelji tužni zbog pekare. Jel‘ tako da ti je teško palo? Nemoj da brineš, biće ti bolja i uređenija pekara“, obećao mu je Vučić.

On je najavio da će područje Lučana za deset dana posetiti premijerka Ana Brnabić, a da će on ponovo doći za dva meseca i da će svih 256 objekata biti obnovljeno.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač