Politika

Vučić: „Fridom haus nema ništa novo, reč je o dva teksta na osnovu prošlogodišnjeg izveštaja“

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poslednji nalazi američke nevladine organizacije Fridom haus o stanju medijskih sloboda ne predstavljaju „ništa novo“ već da se radi o dva teksta napisana na osnovu prošlogodišnjeg izveštaja čije su suštinske mete, kako je ocenio, madjarski premijer Viktor Orban i američki predsednik Donald Tramp.

Gostujući na televiziji Prva, Vučić je rekao da u tom nalazu ima „na desetine stranica, a da je za Srbiju izvučen samo antrfile“.

„Fridom haus nema ništa novo. Ovo nije izveštaj već se radi o dva teksta pri čemu je jedan pisala žena iz Mađarske i njena meta je bio Orban, a druga suštinska meta Fridom hausa bio je Tramp“, ocenio je Vučić.

On je odbacio kritike na račun medijskih sloboda u Srbiji navodeći da o pritisku govore oni koji „hoće da napišu šta god hoće“.

„To nisu opozicioni već tajkunski mediji, Djilasovi, Miškovićevi i Šolakovi koji su dobili sve dozvole države. Mi moramo da pravimo bolje okvire i da budemo otvoreniji, a kriv sam što neću da idem na N1 jer ne znam o čemu da razgovaram sa ljudima koji 24 časa vode kampanju protiv mene iako nemaju nijedan argument“, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da je spreman „za svaku vrste promene“ na RTS-u, dodajući da su neki od predstavnika opozicije „četiri puta više“ gostovali na Javnom servisu od njega iako je predsednik države.

Američka nevladina organizacija Fridom haus je u novom izveštaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i madjarskog premijera Viktora Orbana navela kao primere vodja koji vešto rade na gušenju nezavisnih medija.

Glavna autorka izveštaja Fridom hausa Sara Repuči izjavila je za Glas Amerike da je „uočljiv pad medijskih sloboda otkad je na vlasti Aleksandar Vučić i zaista postoji ozbiljan razlog za zabrinutost“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!