Politika, Beogradski glas
Politika

Vlada i Vučić mrze penzionere

Politika

Beogradski glas prenosi saopštenje Udruženja sindikata penzionera Srbije povodom zahteva MMF da se ukine Zakon o privremenom uređenju načina isplate penzija:

„U javnosti se ovih dana pojavila informacija da je MMF zahtevao od vlade Srbije da ukine sramni i neustavni Zakon o privremenom uređenju načina isplate penzija, a da je to tražio i krajem prošle godine, u vreme kada se o tome na sličan način izjasnio i Fiskalni savet. Odmah se oglasio i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije tvrdnjom da MMF ne voli penzionere više od vlasti i da traži drastično povećanje penzija za bogate penzionere (što nije tačno), a da on mora štititi one najsiromašnije, čime je indirektno priznao da vlast nije ni imala nameru da ukida ovaj pljačkaški zakon.

Bez obzira što se Zakon zove „privremeni“ i što je bio oročen do kraja 2017. godine, odavno smo izgubili poverenje da će bilo koja naprednjačka vlada pokrenuti inicijativu da se ovaj zakon poništi i da se penzionerima vrate pare. Ovim neustavnim zakonom vlada i Skupština su upropastili sistemski zakon o PIO fondu, prethodno su ukinuli zakonska usklađivanja penzija sa troškovima života dva puta godišnje, zatim su izmenili strukturu Upravnog odbora PIO fonda u kome Vlada sada ima skoro dvotrećinsku većinu, a poslednjih dana su nasrnuli na imovinu PIO fonda, odnosno na banje i lečilišta, imovinu koju su generacije zaposlenih i penzionera stvarale decenijama.

Iako nam je teško da to kažemo, ali naš je osećaj da oni mrze penzionere i da ih doživljavaju kao nepotreban teret. Rukovodstva SNS, ali i drugih njihovih koalicionih partnera sete se panzionera samo pred izbore kada napadno navale da opsedaju staračke domove i slikaju se sa penzionerima. Arogancija, netrpeljivost i mržnja prema starima prenosi se kao zarazna bolest preko njihovog članstva na jedan deo stanovništva. Penzioneri su krivi što su živi, što se guraju u gradskom saobraćaju, što padaju i lome kukove, troše lekove ili žele da idu u banje… Po njima, najbolje bi bilo da kad zaveše radni vek odmah umru, a s obzirom da oni to nerado čine – država im svojim zakonima pomaže u tome.

Bez obzira da li će se ova tužna priča završiti u Srbiji ili Strazburu, zahvalni smo misiji MMF-a na „predlogu“ koji je dala vladi da se poništi ovaj sramni i neustavni zakon, jer smo u vladu Srbije odavno izgubili poverenje i ne samo u vladu, nego i u SNS, SPS, PUPS, SDS, PS i sve druge partije, pokrete i stranke koji čine ovu nečasnu koaliciju. Svi su oni saučesnici u zločinu koji se čini prema najstarijoj populaciji. Udarili su na penzionere smatrajući da njih nema ko da štiti, jer ih je izdala i jedina penzionerska politička partija, čija se vrhuška prodala za različite profitabilne ministarske, poslaničke i druge javne funkcije…“

 

Celo saopštenje pročitajte u štampanom izdanju Beogradskog glasa!

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 05. 12. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas