Politika

„Svedoci smo fašizacije društva, pušteni psi su na povocu režima“

Beogradski glas (Beta) – Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašiza i antisemitizma, Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da ljudi u Srbiji žive u „brutalnoj svakodnevnici“ u kojoj je vlast blokirala sve alate za zaštitu od fašizma.

U saopštenju PSG konstatuje da su građani svakodnevno žrtve verbalnog i fizičkog nasilja, i da su brutalne osude neistomišljenika u Skupštini Srbije glasnije nego ikada.

„Pretnje bičuju s naslovnih strana tabloida“, vršnjačko i porodično nasilje „napreduje“ i opozicioni aktivisti i njihove porodice, prijatelji i pristalice suočavaju se s prebijanjem i najsurovijim pretnjama na ulici i u institucijama, piše PSG.

„Svaki dan glasnogovornici režima s televizija s nacionalnom frekvencijom upiru prstom u neistomišljenike, proglašavaju ih izdajnicima, državnim neprijateljima, stranim plaćenicima, opasnošću za nacionalnu bezbednost Srbije – jednom rečju izlažu ih progonima izmanipulisanih pojedinaca, podobnih udruženja građana i političkih istomišljenika“, piše u saopštenju.

„Da, ‘psi su pušteni’ – kako je to osvanulo na naslovnoj strani režimskog nedeljnika, ali su oni na povocu onih koji proganjaju pojedince i grupe koje bi na bilo koji način mogle da unesu iskru slobode u javni prostor Srbije“, navodi PSG. Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se 9. novembra širom sveta, kao sećanje na „Kristalnu noć“ progona Jevreja u nacističkoj Nemačkoj 1938. godine.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 03. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas