Politika

Posle rijalitija „Vulin u kasarni 15 dana“, Vučićeva starleta u novom šou programu – „Štrajk glađu protiv opozicije“!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin će početi štrajk glađu u Skupštini Srbije, potvrđeno je „Novostima“.

Njemu će se u tome pridružiti tridesetak poslanika vladajuće većine u republičkoj skupštini, a istovremeno će to učiniti deo odbornika vlasti u skupštini Grada Beograda, navodi list.

Na taj način, kako navodi izvor „Novosti“ oni žele da ukažu na „nasilje koje sprovode Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić“.

Vulin je već jednom organizovao sličan protest kada je 2003. godine tri nedelje štrajkovao glađu u pritvoru. On je tada bio uhapšen posle sukoba na protestu zbog hapšenja i izručenja majora Veselina Šljivančanina Haškom tribunalu, podsećaju „Novosti“.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će zajedno sa odbornicima SNS u Skupštini grada i izabranim funkcionerima te stranke u Gradskoj upravi sutra započeti štrajk glađu.

Prema pisanju medija, u tome će im se pridružiti poslanici SNS, predvodeni šefom poslanicke grupe Aleksandrom Martinovićem, kao i odbornici te stranke u Skupštini grada Beograda.

Taj potez, kako navodi Vesić, vide kao jedini razuman i civilizovan način na koji bi se, kažu, suprotstavili „huliganizmu i nasilju koje lideri SzS sprovode u Beogradu“.

Vojni sindikat se pridružuje Vulinu u štrajku glađu

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da će se pridružiti štrajku glađu u koji će, prema navodima medija, stupiti ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Iz tog sindikata su naveli da su predsednici parlamenta Maji Gojković već uputili zahtev da odobri predsedniku sindikata Novici Antiću da sa članovima Upravnog odbora udje u Skupštiniu i da sa ministrom odbrane počnu štrajk glađu.

„Ukoliko se to ne dozvoli, u subotu članovi Upravnog odbora razapeće šatore ispred nacionalnog parlamenta, kako bi dali adekvatan odgovor Vulinovom teatralnom činu“, piše u saopštenju sindikata.

Kako su istakli, „ne ulazeći u politikanske motive, i ne podržavajući ni jednu političku stranku niti lidera, VSS je motivisan isključivo kršenjem ljudskih prava, Ustava, povelja UN, sindikalnih prava, pljačkom budžeta i torturom ministra Vulina u prethodne tri godine“.

„Ovaj lažni levičar, i najbogatiji kapitalista medju socijalistima grubo zloupotrebljava aktuelni trenutak i u svom idopokloništvu ide ispod granica dobrog ukusa. Njegov teatar apsurda zasenio je i montipajtonovski smisao za humor. Slično bi bilo da su na suđenju u Nirnbergu nacistički generali štrajkovali glađu zbog postojanja koncentracionih logora u kome su stradali Jevreji“, naveli su iz Vojnog sindikata Srbije.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 03. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas