Politika

„Oni koji prodaju zemljište i izvore vode su najveći izdajnici“

Beogradski glas (Beta) – Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Čačka Milun Todorović saopštio je da su izjave lidera Saveza za Srbiju, na tribini u Kotraži kod Lučana „skupljanje jeftinih političkih poena“ i da se „koriste lažima i izmišljotinama“.

„Nema ogavnije i bljutavije stvari kada o stanju u Srbiji i njenoj budućnosti govore predstavnici političkih opcija koje su tu istu Srbiju dovele na rub bankrotstva i beznađa. Pa, ni to ne bi bilo toliko strašno, kada bi baratali činjenicama i argumentima, a ne koristeći se lažima i izmišljotinama, kao što je to u svom javnom nastupu učinio potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić“, naveo je Todorović u pisanoj izjavi za medije.

On je istakao da kada govori o agraru, Aleksić „ili ne zna ili zaboravlja“ da se i pored nepovoljnih vremenskih prilika poslednjih sezona, poljoprivredna proizvodnja iz godine u godinu povećava, a da je prodaja PKB-a , kako je rekao, direktna posledica stanja u kome su ovaj gigant ostavili (predsednik Narodne stranke i bivši državni funkcioner Vuk) Jeremić i „njegovi pajtaši“.

Todorović je ocenio da je Jeremić, u bliskoj saradnji liderima Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i Borkom Stefanovićem, koje je nazvao „samozvanim lidrima“ bio utemeljivač i realizator politike kojom je „razorena domaća privreda, pljačkaškim privatizacijama pogašeno pola miliona radnih mesta, ozbiljno ugrožena isplata prinadležnosti penzionerima, međunarodni ugled Srbije spušten na najniže moguće grane“.

„Ako ćemo da govorimo o punjenju sopstvenih džepova, onda je upravo Vuk Jeremić pravi primer za to, pošto pored brojnih afera još nije objasnio za šta je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu. O Draganu Đilasu ne treba ni trošiti reči.Što se tiče prodaje nacionalnih resursa, pa valjda svako u Srbiji zna ko je prodao brojne fabrike vode strancima, raskrčmio sve ono najvrednije, pa i pored toga doveo državu na ivicu bankrota“, naveo je Todorović.

On je dodao da je Vlada Republike Srbije i nadležne državne institucije su u prethodnih nekoliko godina uložile značajna sredstva u fabriku namenske proizvodnje „Milan Blagojević“ u Lučanima, pomogle da se ponovo pokrene proizvodnja u Industrijskom kombinatu „Guča“, rešila višedecenijski problem poplava regulisanjem korita reke Bjelice.

On je dodao da sve to nije radjeno zarad „jeftinih političkih poena“, već zbog dobrobiti građana tog dela Srbije.

„Nažalost, o tome lideri Saveza za Srbiju nikada nisu mislili, pošto ih je u životu i politici uvek vodio samo lični interes, za šta uvek pokušavaju da optuže neke druge. Ako je njihova politika pljačka i rastakanje Srbije, a jeste, poziv na silovanje i vredjanje žena, neka im to služi na čast“, navodi se u saopštenju Todorovića.

U selu Kotraža kod Lučana u subotu je održana tribina Saveza za Srbiju na kojoj je poručeno da se mora više investirati u poljoprivredu i da se mora zaustaviti prodaja najvažnijih nacionalnih resursa.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je na tribini da u opštini Lučani postoji monopol SNS-a, ali da su najavljeni izbori u toj opštini prilika da se taj monopol razbije.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je da zna kako žive ljudi koji se bave poljoprivredom, jer je i on jedan od njih, a da posle završene berbe jabuka „ne zna gde da ih proda jer je cena katastrofalna“.

Aleksić je dodao da je budžet za poljoprivredu je pao ispod četiri odsto budžeta Srbije „a sa druge strane se pare troše na Arape i lažne investicije kojima neko puni svoje džepove“.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga Željko Veselinović rekao je da je plan Vlade Srbije da privatizuje namensku industriju, što će se dogoditi i sa vojnom farbikom Milan Blagojević iz Lučana, što prema njegovoj oceni znači da će radnici ostajati bez posla ako ostane ova vlast.

Veselinović je dodao da je Savez za Srbiju protiv privatizacije fabrike i za uvodjenje profesionalnog menadžmenta koji će zaposliti još ljudi.

Dragan Đilas je istakao da ne može niko da ga ubedi da će Arapi bolje da upravljaju PKB-om nego što bi to radili naši ljudi. Po njegovim rečima oni koji prodaju zemljište i izvore vode su za njega „najveći izdajnici“.

Na tribini su govorili i gradonačelnik Čajetine Milan Stamatović, predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i potpredsednica Demokratske stanke Dragana Rakić.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 08. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas