Politika

Održana peta Skupština DJB: Mi nismo ni za manje, ni za veće zlo – mi smo za dobro

Beogradski glas – U subotu je u Sava Centru održana peta redovna godišnja Skupština DJB, političkog pokreta koji je 27. januara 2014. godine nastao na temeljima borbe protiv nakaradnog partokratskog sistema koji decenijama unazad uništava Srbiju.

Okupljenim delegatima, članovima i simpatizerima DJB u svečanom delu sednice obratila se predsednica DJB, Branka Stamenković, koja je naglasila da DJB nije nastao kao opozicija samo SNS-u, već čitavom partokratskom sistemu i da nikada neće učestvovati u pranju biografija pripadnika bivše vlasti, jer je to jedini način da se u Srbiji očuva nada da život građana može biti drugačiji nego što je danas i decenijama unazad.

„Svima koji od nas očekuju da podržimo ‘manje zlo’ u borbi protiv ‘većeg zla’ poručujemo: Mi zlo ne gradiramo. Mi nismo ni za manje, ni za veće zlo – mi smo za dobro“, rekla je predsednica DJB, Branka Stamenković, dodajući: „Mi nikada nećemo leći na rudu i uhvatiti se u kolo. Nas nikada neće imati u fioci. I, najvažnije od svega – mi nećemo odustati!“

U svečanom delu sednice okupljenim članovima i simpatizerima obratili su se i dugogodišnji član DJB, Hana Adrović, članovi Glavnog odbora iz Niša i Subotice, Stefan Mitrović i Nikola Štula, kao i potpredsednik DJB iz Novog Sada, Aleksandar Bujić, i predsednik programskog saveta i osnivač DJB, Saša Radulović.

„Evropska unija podržava sve poslušne autokrate na Balkanu, iako zna i za medijski mrak, i za kradju izbora i nameštanje biračkih spiskova, kao i za zastrašivanje naroda u Srbiji“, rekao je Radulović na skupštini Pokreta u Sava centru.

On je dodao i da svaka vlast štiti onu prethodnu i da niko ni za šta ne odgovara, ali da se zato na „brzinu uhapsi dete“ koje je nosilo maketu vešala na protestu.

„Dosta je bilo hoće sredjene biračke spiskove, slobodne medije, otvorene i za vlast i za opoziiciju, ukidanje tajnih ugovora, Zakon o poreklu imovine, kao i ukidanje subvenicija stranim investitorima i smenjivu vlast. To je naš ugovor sa narodom“, istakao je Radulović.

Na zatvorenom delu sednice članovi su usvojili finansijski plan i raspravljali o političkim aktivnostima pokreta u budućnosti.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!