Politika

„Nije postojao dovoljan razlog za agresiju NATO, ali ni mi nismo uvek bili anđeli“

Beogradski glas (Beta) –  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da „nije postojao dovoljan razlog“ za agresiju NATO na SRJ 1999. godine, ali je i dodao da ako građani Srbije misle da treba ići u budućnost uz loše odnose sa SAD, da treba da nađu novog predsednika ili Vladu.

Navodeći da je NATO agresija uništila mnogo ljudskih života i ekonomsku i političku infrastrukturu Srbije u smislu odnosa prema Zapadu decenijama kasnije, Vučić je rekao da je srpski narod platio cenu koju nije zaslužio iako, kako je naveo, „nismo uvek bili anđeli“.

„Neodbranjiva je pozicija NATO od pre 20 godina. Nije postojao dovoljan razlog za agresiju ali se nadam da će za 10 godina ljudi koji su u tome učestvovali sagledati sve iz ugla prava jednog malog naroda na postojanje i život“, naveo je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa američkim diplomatom Metjuom Palmerom. 

Po Vučićevim rečima, Srbija mora da nauči da poštuje svoju prošlost ali više od svega budućnost svoje dece. 

„Naše je da ne zaboravljamo stvari ali i da je ono što će se dogoditi uvek važnije od onog što je bilo. Moramo da se skoncentrišemo na budućnost, a naša budućnost treba da bude u dobrim odnosima sa SAD i daću sve od sebe da takve odnose gradimo“, kazao je Vučić. 

Govoreći o sastanku lidera Zapadnog Balkana u Parizu najavljenom za 1. jul, predsednik Srbije je rekao da još nije siguran da li će sastanka uopšte biti. 

„Mi smo spremni ali ne mislim da iko želi još jednom da čuje da kako neko neće da ukida takse“, rekao je Vučić i dodao da ne veruje da se istorijske stvari „rešavaju na jednom ili dva sastanka“.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x