Politika, Beogradski glas
Politika

„Ne treba Vučiću praviti dekor i trčati trku koja je potpuno režirana“

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić najavio je da će ta stranka bojkotovati lokalne izbore koji su za 16. decembar raspisani u Lučanima, Kuli, Doljevcu i Kladovu, jer su oni prema njegovoj oceni „unapred izrežirani i dogovoreni“.

„Smatramo da je nemoralno ići na izbore u Lučanima pod ovakvim uslovima, a posebno na izbore u druge tri opštine gde nije imalo nikakve potrebe da se raspišu izbori. Ti izbori su raspisani da bi se napravila propaganda za (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, kako ima apsolutnu podršku. Ne treba Vučiću praviti dekor i trčati trku koja je potpuno režirana“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Čačku.

On je dodao da su u opštini Lučani od pre dva meseca prisutne „ekipe“ iz Srpske napredne stranke koje vrše pritisak na građane, da ne smeju da budu na izbornim listama opozicije.

Ilić je kazao da se Nova Srbija sprema za republičke izbore koji se očekuju sledeće godine.

„Nama su bitni republički izbori. Ići na izbore ‘na parčence’ je glupo i smešno. Opozicija treba da traži bolje uslove za republičke izobre, da se srede birački spiskovi i oslobode mediji“, rekao je Ilić.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 03. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas