Politika beogradski glas
Politika

Nastavljaju se sramotni napadi naprednjaka na humanitarnu fondaciju Sergeja Trifunovića

Beogradski glas (Beta) – U prepodnevnom delu rasprave u Skupštini Srbije izmedju ostalog ponovo se povela polemika o privatnim humanitarnim fondacijama za prikupljanje novca za lečenje dece u inostranstvu.

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić optužio je osnivača humanitarne fondacije „Podrži život“, glumca Sergeja Trifunoviću da je iznos od 15 miliona dinara koje su građani donirali toj fondaciji za lečenje bolesne dece uložio u slovenački privatni fond „Ilirika“, a potom transakcijom vratio samo 10 miliona dinara, dok je pet miliona dinara „negde isparilo“.

„Dobro je što je pokrenut krivični postupak protiv Trifunovića“, kazao je Atlagić.

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije – Nova Srbija rekao je da su privatni fondovi za prikupljanje sredstava za lečenje dece u inostranstvu pozitivna stvar i da je super što postoji i državni fond za istu namenu, ali da je loše dezavuisanje i tabloidno tretiranje privatnih fondova koji su godinama unazad uspešno slali na lečenje decu u inostranstvo.

„Zašto dezavuisati privatne fondove? Ako je bilo zloupotreba, postoje organi koji će time da se bave. Implementacija državnog fonda je išla paralelno sa dezavuisanjem privatnih fondova, a treba da rade zajedno“, kazao je Vukadinović.

On je rekao da ne treba praviti rat sa privatnim i državnim fodnovima, jer je godinama unazad mnogo dece otišlo na lečenje zahvaljujući privatnim fondovima.

„Neko veruje Trifunoviću, neko (Aleksandru) Šapiću. Zašto od toga praviti rat? Svaka zloupotreba treba da bude ispitana, a ne tabloidno tretirana, jer će imati za rezultat smanjenje doniranja novca, a godinama unazad mnogo je dece otišlo na lečenje u inostranstvo“, kazao je Vukadinović.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 08. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas