Politika

Najoštrije osude hapšenja oficira koji je odbio da potpiše spisak sigurnih glasova SNS-a

Politika

Beogradski glas (Beta) –  Srpski pokret Dveri najoštrije je večeras osudio hapšenje oficira koji je odbio da potpiše stranački spisak sigurnih glasova Srpske napredne stranke i upitao da li je to pokušaj zastrašivanja pripadnika Vojske Srbije i najava šta će se zapravo dešavati sa svima koji ne podržavaju politiku Srpske napredne stranke.

Narodni poslanik Dveri Zoran Radojičić je u pisanoj izjavi pitao kako će i da li će ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković reagovati kako bi zaštitili kapetana Vojske Srbije.

„Ako je tačno da je uhapšenom kapetanu VS, koji je do sada, prema tvrdnjama njegovih kolega, više puta nagrađivan i pohvaljivan zbog uspešnog izvršavanja odgovornih zadataka, određeno zadržavanje zbog njegove prirodne reakcije koja je usledila pošto je ustanovio da nepoznata lica poseduju podatke o njemu i porodici koja po zakonu ne bi smela da imaju, postavljamo pitanje ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću da li će i kako oni reagovati kako bi zaštitili kapetana V.M.?“, naveo je Radojičić.

On je pitao i da li je to još jedan u nizu koraka koji predstavlja pritisak prema pripadnicima Vojske Srbije koji su članovi Vojnog sindikata Srbije, jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci.

Naveo je i da će kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije tražiti da se sazove sednica ovog Odbora na kome bi se raspravljalo o tom „skandaloznom“ slučaju.

Vojni sindikat Srbije juče je saopštio da je uhapšen oficir Vojske posle incidenta sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali „sigurne glasove“.

I predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac zatražio je danas ostavku ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom hapšenja kapetana Vojske Srbije koji je odbio da potpiše stranački spisak sigurnih glasova Srpske napredne stranke.

„Nikada se u Srbiji nije desilo ovakvo poniženje, nikada se nije desilo da se pokuca na vrata pripadnika Vojske i da se od njega traži da stavi svoj potpis na sramni spisak. Pozivam ministra odbrane, dezertera Vulina, da podnese ostavku sa pozicije u ministarstvu jer je urušio ugled i kredibilitet ne samo ministra odbrane već i cele Vojske“, izjavio je Šutanovac, a prenosi informativan služba stranke.

On je pozvao i načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića da se „ne ponaša kao sluga ministra već da zaštiti pripadnike Vojske i skrene pažnju civilnoj kontroli da ne mogu na taj način da se ponašaju prema pripadnicima Vojske koji su branioci naše otadžbine“.

Vojni sindikat Srbije juče je saopštio da je uhapšen oficir Vojske Srbije posle incidenta sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali „sigurne glasove“.

Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas