Politika

Mihajlović ne zna da li se Babić vozio u automobilu izvođača radova sa upaljenom rotacijom?!?

Beogradski glas (Beta) – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je kazala da ne zna da li je vozilo koje je u četvrtak izazvalo sudar na naplatnoj stanici Doljevac, u kojem je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić, u vlasništvu izvođača radova u Grdeličkoj klisuri.

„Nadležne insititucije će utvrditi sve činjenice u toj nesreći“, kazala je ona novinarima odgovarajući na pitanje zašto se Babić vozio u kolima izvođača radova na sobraćajnicama i da li je to vozilo koristilo rotaciono svetlo.

Ona je izarazila saučešće porodici žene koja je poginula u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi Doljevac na autoputu Niš-Leskovac i poželela brzo ozdravljenje Babiću i ostalim povređenima. 

Mihajlović je kazala da je neshvatljivo da se takvi udesi dogadjaju na autoputevima i apelovala da se svi pridržavaju propisa i voze bezbedno.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Nebojša Arsov izjavio je danas da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu vozaču automobila marke „škoda“ D. S. (35) određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je juče ujutro izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet povređeno.

Arsov je objasnio da je do nezgode došlo kada se vozilo marke „škoda“, koje se kretalo velikom brzinom iz pravca Niša ka Leskovcu, nije zaustavilo kod naplatne stanice Doljevac, već je udarilo u vozilo „opel astra“, koje je stajalo u redu za čekanje na naplatnoj stanici.

„Od siline udara ‘opel astra’ se pomerila napred i udarila u vozilo ‘folksvagen pasat’, koje je takodje bilo zaustavljeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu“, rekao je Arsov.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu rekli su za Južne vesti da je „škoda“ u kojoj je bio Babić u vlasništvu privatne firme „Trace Srbija“ koja je izvođač radova u Grdeličkoj klisuri.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!