Politika beogradski glas
Politika

„Ideja o vešanju logična posledica ksenofobične desničarske politike, a ne slučajan incident“

Beogradski glas (Beta) –  Pokret slobodnih građana (PSG) i Građanski blok 381 ocenili su da izjava poslanika Dveri Srdana Noga o vešanju predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, „nije slučajan incident nego logična posledica ksenofobične desničarske politike“.

Lider PSG Saša Janković naveo je da je „uznemirujuće“ što je u reagovanjima na izjavu poslanika Dveri „izostala jasna i nedvosmislena kritika antimigrantske, rasističke politike iz koje je izjava i proizašla“.

„Varvarstvo i mržnja prema drugim nacijama i ranjivim ljudima – jednom rečju: rasizam, idu zajedno, ruku pod ruku“, kazao je Janković a preneo PSG.

Upozoravajući da se taj problem produbljuje, Janković je ocenio da vlast „toliko diže granice zla da u delu opozicicije čini legitimnim i ono što nikad nije bilo, sa čim nikad nismo mogli da se složimo“.

„Na to nismo i nećemo pristati. Rešenje za bolji život ljudi je u okretanju gradjanskim vrednostima moderne Srbije, a ne kompromisu sa naopakim. Srbija će sve dublje tonuti u blato dok čvrsto ne odlučimo da isprobamo kako izgleda živeti u građanskoj, civilizovanoj državi, uključenoj u zapadni svet. Sve drugo smo do sad probali, samo ne to“, rekao je Janković.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Novosadski deran Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Novosadski deran
Guest
Novosadski deran

Ovaj bre isti Čeda… Sad je pokazao svoje pravo lice.Majstore, niko nema ništa protiv migranata takvih kakvi su, ali koji će nam đavo njih milion i dvesta hiljada u Srbiji kad ni sa sobom ne znamo šta ćemo, mladi beže iz Srbije, bela kuga a mi treba da vodimo računa o migrantima da ne bi ispali rasisti? Sramotna manipulacija.U rangu Čede, Čanka itd., plašenja rasizmom, ksenofobijom, fašizmom i ratovima… Da se ne primećuju stvarni problemi (bela kuga, odlazak mladih, uništena privreda, uništeno pravosuđe, opljačkani radnici i penzioneri, tajni ugovori, korupcija, partijsko zapošljavanje… A on mi tupi o rasizmu).

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!