Politika beogradski glas
Politika

„Ideja o vešanju logična posledica ksenofobične desničarske politike, a ne slučajan incident“

Beogradski glas (Beta) –  Pokret slobodnih građana (PSG) i Građanski blok 381 ocenili su da izjava poslanika Dveri Srdana Noga o vešanju predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, „nije slučajan incident nego logična posledica ksenofobične desničarske politike“.

Lider PSG Saša Janković naveo je da je „uznemirujuće“ što je u reagovanjima na izjavu poslanika Dveri „izostala jasna i nedvosmislena kritika antimigrantske, rasističke politike iz koje je izjava i proizašla“.

„Varvarstvo i mržnja prema drugim nacijama i ranjivim ljudima – jednom rečju: rasizam, idu zajedno, ruku pod ruku“, kazao je Janković a preneo PSG.

Upozoravajući da se taj problem produbljuje, Janković je ocenio da vlast „toliko diže granice zla da u delu opozicicije čini legitimnim i ono što nikad nije bilo, sa čim nikad nismo mogli da se složimo“.

„Na to nismo i nećemo pristati. Rešenje za bolji život ljudi je u okretanju gradjanskim vrednostima moderne Srbije, a ne kompromisu sa naopakim. Srbija će sve dublje tonuti u blato dok čvrsto ne odlučimo da isprobamo kako izgleda živeti u građanskoj, civilizovanoj državi, uključenoj u zapadni svet. Sve drugo smo do sad probali, samo ne to“, rekao je Janković.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Novosadski deran
Novosadski deran
октобар 22, 2018 10:29 pm

Ovaj bre isti Čeda… Sad je pokazao svoje pravo lice.Majstore, niko nema ništa protiv migranata takvih kakvi su, ali koji će nam đavo njih milion i dvesta hiljada u Srbiji kad ni sa sobom ne znamo šta ćemo, mladi beže iz Srbije, bela kuga a mi treba da vodimo računa o migrantima da ne bi ispali rasisti? Sramotna manipulacija.U rangu Čede, Čanka itd., plašenja rasizmom, ksenofobijom, fašizmom i ratovima… Da se ne primećuju stvarni problemi (bela kuga, odlazak mladih, uništena privreda, uništeno pravosuđe, opljačkani radnici i penzioneri, tajni ugovori, korupcija, partijsko zapošljavanje… A on mi tupi o rasizmu).

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x