Politika

Dosta je bilo: Promena počinje u Beogradu

Politika

Beogradski glas – Predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je danas da njihov cilj nije prelazak cenzusa, već da u kolaciji sa pokretom „Dveri“ pobede na izborima u Beogradu.

„Promena počinje u Beogradu. Ako nam birači u Beogradu daju 15 odsto glasova, očekujem pobedu na sledećim parlamentarnim izborima“, rekao je Radulović na skupštini pokreta DJB u hotelu „Metropol“.

On je istakao da je koalicija sa Dverima, tehnička koalicija, jer će posle izbora svako u gradskom parlamentu imati svoju odborničku listu.

„Postoje velike ideološke razlike između nas i tako će ostati, ali da li je moguće sarađivati sa onima koji imaju različite stavove jeste, jer mi upravo razgovorom želimo da menjamo stvari u Srbiji“, kazao je
Radulović.

Dodao je da je tačka spajanja sa pokretom „Dveri“ bilo zalaganje za besplatne udžbenike i vrtiće, upola jeftiniji gradski prevoz, borba protiv korupcije i partijskog zapošljavanja, kao i oporezivanje neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Prema njegovim rečima, kraj saradnje sa drugim opozicionim partijama sličnog ideološkog opredeljenja je usledio nakon što su pružili podršku bivšem gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu i da bi koalicija sa njima posle izbora bila moguća samo ukoliko prihvate „princip potpune transparentnosti“.

„Procene pokazuju da će 15 odsto glasova građana koji će dati opozicionim partijama, ostati ispod cenzusa i tu SNS traži svoju šansu“, upozorio je Radulović i dodao da sa Srpskom naprednom strankom nikada neće formirati koaliciju, na bilo kom nivou.

„Zato na izborima u Beogradu nastupamo sa listom pod nazviom Da ovi odu, a da se oni ne vrate“, istakao je Radulović.

Prvi na listi DJB za odbornika u skupštini Beograda Vojin Biljić kazao je da pojedine opozicione stranke „kopiraju“ njihov program i da time pokazuju da ih problemi građana ne interesuju.

„Suštinski 30 godina imamo samo obećanja, koja se ne ispunjavaju, za nas se zna da ono što kažemo to i uradimo“, kazao je Biljić.

Kandidat na listi i potpredsednik DJB Dušan Pavlović podsetio je da je poket nastao pre četri godine oko principa transparentnosti.

„Najvažniji princip je kako vlast troši javni novac, da li zloupotrebljavaju svoje funkcije, jer ako neodgovrno troši javni novac onda ga nemate za obrazovanje, zdravstvo, kulturu“, rekao je Pavlović.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas