Politika

DJB: SNS strahuje što će Branka Stamenković u Savetu Evrope govoriti o krađi izbora, kontroli medija i korupciji u vrhu vlasti u Srbiji

Izvor: DJB

U korenu prljave kampanje protiv Branke Stamenković, koju SNS već drugi dan vodi šireći preko medija laži o njenim aktivnostima u SE, nalazi se očigledan strah vlasti od onoga što bi ona mogla reći o stanju demokratije u Srbiji na predstojećem sastanku Odbora za monitoring u Londonu, na čijem dnevnom redu je izveštaj o Srbiji.

Javne pretnje šefice delegacije Srbije pri SE da Branku Stamenković treba isključiti iz naše delegacije sračunate su na to da u Savetu Evrope ućutkaju jedinog predstavnika građana koji govori istinu o kontroli medija, krađi izbora, korupciji u vrhu vlasti i disfunkcionalnom pravosuđu u Srbiji.

Srbija je jedna od deset država-članica Saveta Evrope koja se trenutno nalazi u postupku monitoringa. Izvestioci Saveta Evrope prikupljaju informacije o stanju medija, slobodi izbornog procesa, nezavisnosti pravosuđa, stanju ljudskih prava, nivou korupcije i ostalim relevantnim demokratskim procesima u zemlji koja je pod monitoringom, nakon čega pišu i objavljuju svoj izveštaj o tome u kojoj meri su ispunjeni standardi na koje se država obavezala prilikom pristupanja Savetu Evrope.

Najnoviji nacrt Izveštaja o Srbiji je na dnevnom redu predstojeće sednice Odbora za monitoring SE u maju, a nakon njegovog usvajanja, o njemu će se raspravljati i u Skupštini Saveta Evrope u junu.  Savet Evrope nije EU u kojoj glavnu reč vodi Nemačka i koja daje podršku predsedniku SNS-a za sve što radi u Srbiji. Savet Evrope je organizacija koja uključuje sve države Evrope i nije pod kontrolom bankarskog globalizma. Zbog toga i osnovan strah SNS-a da će u izveštaju Saveta Evrope i aktivnog učešća DJB i Branke Stamenković biti utvrđeno stvarno stanje u Srbiji.

Forsirajući u javnosti morbidnu ideju da delegacija Srbije u Savetu Evrope treba da ima jednouman nastup po svim pitanjima, SNS pokušava da spreči Branku Stamenković da u Strazburu kaže istinu o krađi izbora, kontroli medija, korupciji u vrhu vlasti i disfunkcionalnom pravosuđu. Iz istog razloga Aleksandra Tomić i pokušava da Branku Stamenković isključi iz delegacije Srbije pri Savetu Evrope.

Podsećamo da je šefica delegacije, Aleksandra Tomić, to već jednom pokušala kada je u januaru donela samovoljnu odluku da srpska delegacija u Strazbur otputuje bez Branke Stamenković, tvrdeći da ona nije član delegacije. Nakon što je Branka Stamenković u Strazbur stigla u sopstvenoj režiji i bez problema se akreditovala kao punopravni član Skupštine SE, Aleksandra Tomić sada poseže za blaćenjem i neosnovanom diskreditacijom Stamenkovićke u javnosti. 

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!