Politika

Di-džej Žeksu zabranjen nastup ispred gradske skupštine za vreme protesta 13. aprila

Beogradski glas – Policijska uprava za grad Beograd zabranila je skup „Stop nasilju, samo ljubav“ (Stop violence, just love) u organizaciji direktora „Pink internešnel kompani“ Željka Mitrovića, koji je bio najavljen za subotu 13. april ispred Skupštine grada, potvrđeno je agenciji Beta u MUP-u.

„U skladu sa zakonom, Policijska uprava za grad Beograd donela je zaključak o odbacivanju prijave, koju je podneo Željko Mitrovića, kao neblagovremenu i neusklađenu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju“, rečeno je Beti.

Ranije danas vlasnik i direktor televizije Pink Željko Mitrović objavio je da je MUP-u podneo zahtev za organizaciju događaja „Stop nasilju, samo ljubav!“ ispred Skupštine grada 13. aprila.

„Uz poštovanje svih propisa, uputili smo zahtev MUP-u za organizaciju dogadjaja „STOP VIOLENCE, JUST LOVE! Izabrali smo lokaciju ispred Skupštine grada, da ne bi bilo da krademo goste! Pobednik je onaj ko skupi više ljudi, mi ne dovozimo nikoga, nudimo samo ljubav umesto nasilja!“, napisao je Mitrović na društvenoj mreži Tviter.

U zahtevu MUP-u koji je Mitrović takodje objavio na Tviteru, navodi se da će organizator angažovati i „tehnička sredstva koja predstavljaju instalaciju pd pet šleperskih prikolica od kojih će dve biti korišćene za zvučne stubove, jedan za nastup DJ ŽEKS-a jedan za produkciono-reportažne kapacitete i jedan za agregatorsko postrojenje“.

U zahtevu je napisano i da dogadja ima za cilj da „okupi mlade ljude koji su spremni da izraze svoj protest protiv siledžijstva i svakog oblika nasilja u društvu“.

Toga dana u 15.00 najavljen je inače skup opozicije ispred Doma Narodne skupštine, a Željko Mitrović od policije je tražio da mu odobre organizovanje dogadjaja od 17 do 22 časova.

Mitrović je pre nekoliko dana, kao odgovor na nedolozak predstavnika opozicije na protest ispred zgrade te medijske kuće, najavio je da će on pokrenuti turneju pod sloganom „Stop nasilju, samo ljubav“, u okviru koje će „u stopu pratiti“ demonstrante i puštati im muziku sa posebnih kamiona sa ozvučenjem velike snage.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 03. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas