Politika beogradski glas
Politika

Bruka meseca: Raubovanje Putina

Politika

Beogradski glas – Od svakog Vučićevog kontakta sa ruskim predsednikom Putinom, po pravilu i po komandi, njegovi đubroidni mediji naprave višednevni spektakl.

Poslednji telefonski razgovor krajem marta, na traženje srpske strane, proizveo je nešto za šta bi se moglo najblaže reći da je, prvo, ispod  diplomatskog nivoa, drugo, ispod svake granice dobrog ukusa.

Dovoljno je pogledati saopštenja dve strane o istom telefonskom razgovoru (http://kremlin.ru/events/president/news/57146 …

http://predsednik.rs/pres-centar/saopstenja/razgovor-sa-vladimirom-putinom), pa da i laik ostane makar zbunjen ako ne i sasvim zaglupljen.

Povod za razgovor bila je izjava saučešća za tragediju u Kemerovu, čime i počinje kratak izveštaj Putinove pres službe, dok Vučićeva služba svoj raport počinje kosovskom sagom o stradanju Marka Đurića, čime se sugeriše drukčiji povod za razgovor.

Toj temi ruska strana posvećuje sedam redova (Vučić: „imao sam s Putinom dug i sadržajan razgovor“), držeći se mantre o Rezoluciji 1244 uz naglasak da se „kosovsko rešenje mora strogo zasnivati na primeni ove rezolucije“, a da se „aktuelni problemi tiču višestrukog rusko-srpskog strateškog partnerstva“.

Srpska strana je na istu temu ispisala čak 30 redova, gde se između ostalog kaže kako je „predsednik Putin rekao predsedniku Vučiću da Ruska Federacija pomno prati događaje na KiM, da snažno osuđuje akcije Prištine i nasilje nad srpskim narodom“.

„Nedopustivo je i za svaku osudu nasilničko ponašanje protiv srpskih zvaničnika“‚ rekao je predsednik Putin.

A da bi se naglasila zaštitinička uloga Rusije, još se dodaje kako je Putin naglasio da je „Srbija ključni partner Rusije na Balkanu, da će podržati Srbiju u očuvanju teritorijalnog integriteta, te da je Putin svestan pritisaka koji se vrše na predsednika Vučića i Srbiju i da će preduzimati dalje mere i reagovati na vreme“. Potom je krenulo dosoljavanje o uspešnoj ekonomskoj saradnji, investicijama… Što je babi milo…

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju Beogradskog glasa!

 

B.G.

 

 

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas