Politika

Branka Stamenković stigla na zasedanje Saveta Evrope, SNS osramotio Srbiju

Izvor: DJB

Nakon što je predsednica delegacije Narodne Skupštine Republike Srbije u Savetu Evrope, članica SNS-a Aleksandra Tomić pokušala da spreči Branku Stamenković da dođe na zasedanje Saveta Evrope u Strazbur tako što skupštinskim službama nije dala da Branku obaveste o zasedanju, da joj kupe kartu i rezervišu hotel, Branka je, nakon protesta upućenog generalnom sekretaru Saveta Evrope i uz pomoć prijatelja DJB iz redova poslanika protivnika EU u Savetu Evrope, stigla u Strazbur, ekspresno je akreditovana i danas učestvuje u zasedanju.

Savet Evrope nije EU, a nije ni SNS-ova partijska ispostava. Parlamentarna skupština Saveta Evrope sastavljena je od narodnih poslanika svih evropskih zemalja. Delegacija Narodne skupštine Srbije u parlamentu Saveta Evrope ima sedam predstavnika: tri poslanika iz redova SNS-a, jednog iz SVM-a, jednog iz SRS, jednog iz SPS-a i jednog iz DJB-a. Drugim rečima, DJB je jedini predstavnik srpske opozicije u Savetu Evrope.

SNS na sve načine, nezakonite i krajnje nemoralne, pokušava da uguši glas opozicije ne samo u Srbiji, već i u svetu. Ovaj put im to nije uspelo. SNS je ovim svojim neuspelim pokušajem pre svega osramotio Srbiju.

Branka Stamenković će na zasedanju Saveta Evrope govoriti o pogubnoj politici EU koja podržava autokrate na Balkanu, o kolonijalnoj politici Nemačke na Balkanu, i o potpunoj razgradnji demokratije u Srbiji. Govoriće i o potpunom medijskom mraku, korupciji u vrhu vlasti, sprezi vlasti sa kriminalom, partokratiji koja je sve tri grane vlasti podvela pod svoju partijsku vlast, manipulacijma sa biračkim spiskovima i izbornim krađama, o zastrašivanju građana, i o poruci koju Nemačka u kaputu EU šalje našim građanima da “Srbija ide u dobrom pravcu”.

Poslanica SNS-a Aleksandra Tomić, koja je pokušala da spreči Branku Stamenković, je doktor ekonomskih nauka, predsednica Odbora za Finansije i kontrolu budžeta Republike Srbije, a  poznata je po govoru u skupštini u kome je ekspoze Aleksandra Vučića nazvala “naučnim radom koji će ekonomisti proučavati”.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x