Politika

Branka Stamenković stigla na zasedanje Saveta Evrope, SNS osramotio Srbiju

Izvor: DJB

Nakon što je predsednica delegacije Narodne Skupštine Republike Srbije u Savetu Evrope, članica SNS-a Aleksandra Tomić pokušala da spreči Branku Stamenković da dođe na zasedanje Saveta Evrope u Strazbur tako što skupštinskim službama nije dala da Branku obaveste o zasedanju, da joj kupe kartu i rezervišu hotel, Branka je, nakon protesta upućenog generalnom sekretaru Saveta Evrope i uz pomoć prijatelja DJB iz redova poslanika protivnika EU u Savetu Evrope, stigla u Strazbur, ekspresno je akreditovana i danas učestvuje u zasedanju.

Savet Evrope nije EU, a nije ni SNS-ova partijska ispostava. Parlamentarna skupština Saveta Evrope sastavljena je od narodnih poslanika svih evropskih zemalja. Delegacija Narodne skupštine Srbije u parlamentu Saveta Evrope ima sedam predstavnika: tri poslanika iz redova SNS-a, jednog iz SVM-a, jednog iz SRS, jednog iz SPS-a i jednog iz DJB-a. Drugim rečima, DJB je jedini predstavnik srpske opozicije u Savetu Evrope.

SNS na sve načine, nezakonite i krajnje nemoralne, pokušava da uguši glas opozicije ne samo u Srbiji, već i u svetu. Ovaj put im to nije uspelo. SNS je ovim svojim neuspelim pokušajem pre svega osramotio Srbiju.

Branka Stamenković će na zasedanju Saveta Evrope govoriti o pogubnoj politici EU koja podržava autokrate na Balkanu, o kolonijalnoj politici Nemačke na Balkanu, i o potpunoj razgradnji demokratije u Srbiji. Govoriće i o potpunom medijskom mraku, korupciji u vrhu vlasti, sprezi vlasti sa kriminalom, partokratiji koja je sve tri grane vlasti podvela pod svoju partijsku vlast, manipulacijma sa biračkim spiskovima i izbornim krađama, o zastrašivanju građana, i o poruci koju Nemačka u kaputu EU šalje našim građanima da “Srbija ide u dobrom pravcu”.

Poslanica SNS-a Aleksandra Tomić, koja je pokušala da spreči Branku Stamenković, je doktor ekonomskih nauka, predsednica Odbora za Finansije i kontrolu budžeta Republike Srbije, a  poznata je po govoru u skupštini u kome je ekspoze Aleksandra Vučića nazvala “naučnim radom koji će ekonomisti proučavati”.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!