Politika

„Biće katastrofa ako ne postignemo kompromis sa Prištinom“

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kompromis s Prištinom ne bi predstavljao poraz nego pobedu za budućnost Srbije i da je njegova dužnost da objasni Srbima značaj takvog sporazuma.

„Za razliku od kosovskih lidera koji svakog dana obmanjuju svoje građane nerealnim obećanjima da će Priština dobiti sve, a Beograd ništa, moja dužnost je da Srbima objasnim značaj kompromisa (s Prištinom) koji ne predstavlja poraz nego pobedu. Pobedu za budućnost Srbije“, rekao je Vučić u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA povodom predstojeće posete italijanskog premijera Đuzepea Kontea Srbiji.

Vučić je naveo i da će biti katastrofa ako Beograd i Priština ne postignu sporazum.

„Ako ne bude postignut kompromisni sporazum o Kosovu, biće katastrofa. Iako sve izgleda teško i ponekad nemoguće, mi smo odlučni da postignemo kompromis, siguran sam da možemo doći do rešenja uz pomoć naših evropskih prijatelja i uz podršku Rusije, Amerike, Kine i drugih zemalja“, rekao je predsednik Srbije.

On je negirao da je ikada imao tajne sastanke s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, što tvrde neki mediji, i opisao je kao „čiste laži“ navode o postojanju nacrta konačnog sporazuma između Beograda i Prištine.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 08. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas