Beogradski glas
Beograd na dlanu

Milutin Folić, pobednik prazničnog samohvalisanja

Beogradski glas

Beogradski glas – U seriji prazničnih panegirika – to je ono kad vlast krene samu sebe da hvali pa ne zna da stane – najdraži nam je bio javni nastup Milutina Folića, glavnog gradskog urbaniste Beograda.

Omaklo mu se, između ostalog, da nam sprema izgradnju Crvenog trga usred prestonice.

Novi trg će nići na Dorćolu, na raskrsnici ulica Strahinjića Bana i Tadeuška Košćuška, gde je sada kružni tok koji je potpuno bespotreban. Umesto njega, tu će biti mesto za odmor, relaksaciju, a građani će odlučiti kako će on izgledati. Biće urađen od opeke crvene boje i plan je da ga nazovemo Crveni trg – reče Folić i ostade živ.

Ove godine kreće inače rekonstrukcija Ulice kneza Miloša, ali Folić nije ulazio u detalje – što bi!, zna da kakav će se pakao otvoriti i može da zamisli kako ćemo ga pominjati, i njega i sve ostale redom.

Obećao je, kao i pre 12 meseci uostalom, izmeštanje Beogradske autobuske stanice u Blok 42, preko puta Buvljaka. Prva faza će biti stanični plato – u prevodu ništa, taj već postoji – s jednom malom zgradom koja će tu biti čisto da sve krene i profunkcioniše – tim rečima – a onda ćemo sve urediti po uzoru na autobuske stanice u svetu. Priča o maloj privremenoj zgradi neodoljivo podseća na onu kafanu u „Beogradu na vodi“, zar ne?

Pričao je i o rušenju Tržnog centra „Staklenac“ na Trgu republike ove godine, da bi naredne krenula izgradnja „velelepnog objekta kulture“. Pazite sad: podzemna garaža sa 500 parking mesta – cenimo nekih sedam spratova, pošto znamo koliki je „Staklenac“ – pa iznad nje galerija Narodnog muzeja, pa odozgo opera i balet!

Piše: Ružica Mevorah

Ceo tekst pročitajte u PDF izdanju na stranama 8-9.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

Leave a Reply

1 Comment on "Milutin Folić, pobednik prazničnog samohvalisanja"

avatar
2500
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Stanko
Guest

..ovaj je zezn`o i Milana Tarota.“Kazino od Bubanj Potoka do Nisa,400km u visinu,odozgo heliodrom…“
00

Direktno

Beogradski glas

Bruka meseca

Naslovna za sredu 16. 05. 2018.

Politika beogradski glas

Vest – Komentar

Beogradski glas

Uzbunjivač

Beogradski glas