Beogradski glas
Kolumna

Uvodna reč glavnog urednika: Ima li kampanje u olupini koja tone?

Beogradski izbori

Beogradski glas – Sa stanovišta opozicije nikad manje vidljiva predizborna kampanja. Tu i tamo se na slamčicu mogu konzumirati propagandne aktivnosti predstavnika lista koje se suprotstavljaju aktuelnoj vlasti u Beogradu oličenoj u jednom čoveku.

A vođa, ne samo što je uložio i ime i autoritet ne bi li pokrio svoje blede i neuspešne čauše, nego je morao i sam da se direktno uključi u kampanju. Otuda se spustio do Batajnice sa džepom punim lokalnih obećanja, ne mareći što je predsednik države i što time direktno krši Ustav (doduše, i Tadić je imao predizborno maženje teladi).

Predstavnici vlasti, osim što su svoje učešće u kampanji markirali tobože redovnim funkcionerskim aktivnostima, uglavnom dejstvuju po rubnim beogradskim opštinama, valjda svesni da u centralnim gradskim nemaju šta da traže. Mas-mediji su kao nikad stavljeni pod kontrolu, a ako nešto i procuri iz opozicije, to su nekakve ad hok akcije pitoresknih grupacija koje do cenzusa ne mogu stići ni liftom. Jasno je što se forsiraju oni bezopasni čije će prosute glasove inkasirati SNS. Uz dozirano stvaranje utiska o objektivnim uslovima za sve.

Naprednjaci vidno pokazuju nervozu a da pritom, uz svu stručnu podršku izraelske ekipe koja im kreira kampanju, uspevaju da ispadnu i trapavi, nesmotreni, pa i glupi. Tako je neka noćna gerilska ekipa po Koraksovim karikaturama izloženim na uličnim panoima ispisivala „Stop Sorosu“, previđajući da je njihov vođa pre samo nekoliko meseci imao vrlo ugodan i srceparajući susret sa tim istim Sorosem.

Ipak, to je manje neprijatno od onoga što je uradio Svetislav Goncić, koji je, umesto da ode na komemoraciju svom kolegi Nebojši Glogovcu, zapucao u Mladenovac da obeća novac za lokalni muzej u kom nikada nije bio. U širokoj i stihijnoj kampanji naprednjaka poliva se i nervozno, i bahato, i crnohumorno. Tako je SNS u selu Jagnjilu organizovao besplatan oftalmološki pregled za meštane, pri čemu je letak overen Vučićevim imenom, kome samo fali da je i doktor oftalmolog.

Ceo tekst čitajte u PDF izdanju.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

Leave a Reply

avatar
2500
  Subscribe  
Notify of

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas