Kolumna

Kad se narikače zabrinu

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Beogradski glas – Taman sam počeo ozbiljno (!) da razmišljam o dometima najave „Srpskog telegrafa“ da će Luj XIV da batali politiku i da se povuče (gde?!), ali me nekoliko dana kasnije otrezni naslov iz tog istog đubroida o nekoj teškoj saobraćajnoj nesreći, gde konstatuju – „jednog mrtvog i dva poginula“!!! Kad su buknule društvene mreže, novinarski dunđeri promeniše naslov, ali avaj, već je bio skrinšotovan, a među komentarima i ovaj: „Uči sine da ne završiš kao novinar ’Srpskog telegrafa’!“

Ali ne lezi vraže, baba Zora se isto jutro kad je najavljena abdikacija kao narikača obratila na kiosku mojoj omiljenoj novinarki: „Kuku, Mico, pa gde da nas sad napusti, sve ćemo izgubiti, Šiptari će zauzeti Srbiju!“ Ne daj se, Aleksandre, kažem sebi, odmah zvekni i referendum i izbore, nema potrebe da nas dalje mučiš i truješ jer propaganda je već odradila svoje. Babe ćete još jednom priviti na svoje usahle grudi i neće biti potrebe da se zbog „domaće agenture“ uvede vanredno stanje.

Ako ništa drugo, poštedećeš lupetanja svoje dežurne čauše, poput Dodika koji zabrinuto konstatuje da „Srbi ne bi znali šta će da im se vrati Kosovo“. A da li bi ti, Milorade, znao šta ćeš da te dejtonskim klincima prikuju na vrh Trebevića?!

Otuda je korisno što nas advokat Božo Prelević u ovom broju „Beogradskog glasa“ podseća na skup u Rektoratu Beogradskog univerziteta kad je Milošević svojevremeno rekao da „intelektualaca ima pet odsto i da je njemu mnogo interesantnije da se bavi biračkim telom nego intelektualcima“. Ovaj njegov maturant je utoliko pametniji što to ne ponavlja već primenjuje.

No, nije još vreme za raščišćavanje đubreta. Dečko nije završio posao, a ništa efektnije od toga da tačku na kosovske muke stave oni koji su godinama kliktali nacionalne tirade – radikali (napredni) i socijalisti. A kome se pa žuri? Možda bi međunarodni nalogodavci već najurili Angelinog poltrončića, ali nemaju alternativu. Što bi u kratkom vremenu opet potezali metlu?!

Zato i trpimo ova sve prozirnija i tupavija spinovanja po medijima. Dok ljudi ne počnu da povraćaju na prazan stomak. Jer kad bi se Luju izbili mediji ispod šape na samo mesec dana, lako i brzo bi se videlo da je kralj go.

Poštovani čitaoci, novi broj Beogradskog glasa je na kioscima!

Beogradski Glas

Beogradski Glas

Leave a Reply

avatar
2500
  Subscribe  
Notify of

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas